Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez és gyümölcshöz iskolaprogramokban

Az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokra a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít – közölte az Agrárminisztérium.

Forrás: MTI2020. 01. 18. 14:03
null
Békéscsaba, 2016. augusztus 5. Gyerekek a hazai görögdinnyét népszerûsítõ kóstoltatáson a Békéscsabai Jókai Színház elõtti téren 2016. augusztus 5-én. Az Agrárgazdasági Kamara Békés megyei igazgatósága és az Agrármarketing Centrum közös akciójában 5 mázsa magyar dinnyét osztottak szét. MTI Fotó: Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül, amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Közölték azt is, a program elsődleges célja, hogy a gyerekekben kialakítsa a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igényt, továbbá hogy az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentse a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát.

Az iskolák heti 3-4 alkalommal ingyenesen osztanak friss gyümölcsöket és zöldségeket, valamint 100 százalékos zöldség- és gyümölcsleveket, illetve tejet, és tejtermékeket.

A mostani tanévben eddig mintegy 1,2 millió adag friss zöldség, 15 millió adag friss gyümölcs, 3,2 millió adag zöldség- és gyümölcslé, illetve 1,8 millió liter tej és 758,5 ezer kilogramm tejtermék jutott el a diákokhoz – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.