Időseket megtévesztő csalókat fogtak el

Elfogott a rendőrség egy budapesti nőt és egy budapesti férfit, aki mintegy ötmillió forint értékben ékszereket és pénzt csalt ki idősektől úgy, hogy a sértettek rokonának adták ki magukat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

Forrás: MTI2020. 09. 23. 9:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint a 24 éves férfi ismeretlen társa külföldi telefonszámról hívott fel egy idős asszonyt, és magát a nő hozzátartozójának kiadva azt állította, hogy fogva tartják, és csak pénz ellenében engedik el. A nő azt hitte, a fiával beszél, ezért elárulta, hogy ki tud venni hárommillió forintot a bankból.

Ezután a 24 éves férfi pénteken megjelent a nő lakásán, és elkísérte egy kispesti bankba, ahol a bank elutasította a kifizetést, mert ekkora összeg kivételéhez előzetes időpontra lett volna szükség. A férfi egy másik bankfiókhoz akarta kísérni a nőt, de a nyomozók eközben az Üllői úton elfogták.

A nyomozásból kiderült, hogy a férfi több, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekménnyel is gyanúsítható, augusztus 21. és szeptember 7. között ismeretlen társával négy idős nőtől mintegy ötmillió forint értékben csaltak ki ékszereket és pénzt. A rendőrök a férfi lakásán tartott mobiltelefonokat és pénzküldési bizonylatokat foglaltak le – írták.

Az eljárás során a rendőrök eljutottak egy 57 éves nőhöz, akinek a gyanú szerint a férfi átadta a csalásokból megszerzett pénzt és ékszereket. A nő a pénzből százezer forintot adott a „futárnak”, a pénz egy részét pedig elküldte ismeretlen társainak. A rendőrök a nőt szombaton, XV. kerületi otthonában fogták el, a nála tartott házkutatáskor 300 ezer forintot és pénzküldési bizonylatokat foglaltak le.

A férfit négy rendbeli csalás bűntett és egy rendbeli csalás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt, a nőt három rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet az illetékes bíróság hétfőn elrendelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.