Ingyenes e-learning tananyag a koronavírus miatt bajba került tanulóknak

Magyar Nemzet
2020. 03. 25. 10:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyen juttat e-learning tananyagot az E-Educatio Zrt. az autósiskolákon keresztül azoknak a tanulóknak, akik az elmúlt hetekben tantermi foglalkozások keretében megkezdték elméleti tanfolyamukat, de a koronavírus miatti veszélyhelyzetre való tekintettel nem tudják befejezni a tanulmányaikat – adta hírül a Közlekedésbiztonság című szakportál, felhívva a figyelmet arra, hogy március 26-ig még jelentkezhetnek az autósiskolák, amelyek élni kívánnak a felkínált ingyenes e-learning lehetőséggel.

Az E-Educatio Zrt. azt követően tette meg felajánlását az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával az autósiskoláknak, hogy a koronavírus hazai terjedése miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt az iskolák többségében leállt a tantermi elméleti képzés.

– A jelenleg érvényben lévő rendelkezések még nem tiltják ugyan a tantermi KRESZ-tanfolyamok megtartását, de miután az általános és középiskolák, sőt az egyetemek is leálltak, sem az oktatók, sem a gépjárművezetést tanulók nem erőltetik a további foglalkozások megtartását. Érhetően mindenki óvatos, ezért kerüli azokat a helyzeteket, amelyekben megfertőződhet, vagy fertőzöttségéről nem tudva akaratlanul megfertőzhet másokat – mondta a portálnak Szőcs Károly a zrt. vezérigazgatója.

Az E-Educatio Zrt. ebben a helyzetben mind a tanulóknak, mind az iskoláknak segítséget kívánt nyújtani azzal, hogy többletköltség nélkül válthatnak a félbeszakadt tantermi tanfolyamról elektronikus távoktatásra. Ezzel egyben hasznos és biztonságos időtöltési lehetőséget is kapnak a tanulók arra az időre, amíg a veszélyhelyzet miatt a szórakozóhelyek zárva tartanak, és nem lehet, vagy legalábbis nem tanácsos társaságba járni sem.

– Teljes értékű, akkreditált e-learning tananyagot kapnak a diákok, melynek elvégzésével a tantermi tanfolyammal egyenértékűen teljesítik a kötelező elméleti oktatást – szögezte le Szőcs Károly. – Aki rendelkezik internet hozzáféréssel, számítógéppel, tablettel vagy akár egy okostelefonnal, a kényszerűségből otthon töltött idő alatt elsajátíthatja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti ismereteket – tette hozzá az E-Educatio vezérigazgatója.

Az ingyenes tananyagot az autósiskolák igényelhetik regisztrált tanulóik számára a program lebonyolításában közreműködő Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközponton keresztül a [email protected] e-mail címen.

Fontos tudni, hogy a KAV az igénylésben feltüntetett tanulók folyamatban lévő képzését lezárja, annak keretében további képzési és vizsgáztatási eseményeket kezdeményezni ezt követően már nem lehet.

Ezután kapja meg a KAV-tól az e-learning tananyag-igénylést az E-Educatio Zrt., ahonnan az iskola e-mail címére haladéktalanul megküldik a tanuló új képzésre történő beíratásához szükséges ingyenes e-learning kuponkódokat. A tanulók a beíratást követően azonnal meg is kezdhetik az önálló tanulást.

Szőcs Károly elmondta: a tananyagot az E-Educatio Zrt.-vel szerződésben álló autósiskolák vehetik igénybe a tanulóik számára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azokat kizárnák a programból, akiknek ilyen szerződésük még nincs. Annak megkötésére ugyanis gyorsított ügyintézéssel biztosítanak lehetőséget, ráadásul anélkül, hogy az bármilyen későbbi vásárlási kötelezettséget róna az iskolára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.