Ismét leváltotta az alpolgármestereket Balogh Csaba Gödön

Megbénulhat Göd város önkormányzata, miután a momentumos polgármester ismét felmentette az alpolgármestereket.

2020. 11. 17. 13:17
null
Háborúban a momentumos városvezető, Balogh Csaba Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúlt történelme ismétli önmagát Göd városában. A járvány második időszakában a momentumos polgármester ismét felmentette a város választott alpolgármestereit. Balogh Csaba július elején egyszer már megtette ugyanezt, akkor is felmentette tisztségéből Lőrincz László és Fülöp Zoltán alpolgármestereket.

Balogh Csaba közösségi oldalán köszönti az új alpolgármestereket
Fotó: Balogh Csaba Facebook-oldala

Balogh Csaba Facebook-oldalán közölte kedden az újabb leváltásról szóló hírt. Szó szerint idézzük.

„Az alpolgármesterek pozíciója már nagyon régóta volt kérdés a gödi politikában. Fülöp Zoltán és Lőrincz László rég elvesztette a bizalmamat, ahogy elvesztette a pár hónapja közölt közvélemény-kutatás adatai alapján a gödi választók bizalmát is. Úgy döntöttem, hogy nem hagyhatom, hogy akadályoztatásom esetén olyan személy legyen a helyettesem, akiről nem tudom elhinni, hogy jóhiszeműen és Göd érdekeit szem előtt tartva fogja ellátni a feladatát.

Emiatt a mai naptól Fülöp Zoltánt és Lőrincz Lászlót felmentettem alpolgármesteri tisztségükből.

 

Helyettük két olyan embert bízok meg a feladattal, akik egyértelműen Gödért dolgoznak majd, ahogy ezt eddig is bizonyították odaadó munkájukkal, közösségszervező képességükkel, tiszta jellemükkel.

Gratulálok Andrejka Zombor és Hlavács Judit új alpolgármesterknek és sikerekben gazdag munkát kívánok nekik!”.

Balogh döntése hivatalos formában, azaz határozatként még sehol sem érhető el, arra vonatkozóan sem a város hivatalos honlapján, sem az érintettek közösségi oldalán, de még csak a Göd hangja című blogon sincs semmi. Ez utóbbi egyébként Hlavács Judit és a Gödi összefogás oldala. A Gödi összefogás frakcióként is üzemel az önkormányzatban, tagjai Balogh Csaba, Hlavács Judit, Andrejka Zombor, valamint a polgármester felesége, Vajda Viktória. Azaz, ha valóban hivatalossá válik Balogh mai bejelentése az új alpolgármesterekről, semmi más nem történt, mint hogy a polgármester az őt támogató frakcióból választott önkormányzati képviselőket alpolgármestereket. Csakhogy ezzel még nem oldotta meg azt az egyre képtelenebb helyzetet, hogy az önkormányzati testületben továbbra is egyharmados kisebbségben vannak. A Göd Fejlődéséért frakció – Fülöp Zoltán (felfüggesztett státusú LMP-s), Hives Gábor (Jobbik), Lőrincz László (ex-DK-s), Szilágyi László (ex-DK-s) –, valamint a négyfős Fidesz-frakció alkotta kétharmados többség nélkül gyakorlatilag komoly döntést nem hozhat Balogh Csaba, ezzel pedig a város működése is veszélybe kerülhet.

Ismert, Balogh Csaba politikai ellenfelei nyáron azután léptek ki a Gödi összefogás nevű frakcióból és alakítottak önálló frakciót, hogy a polgármester lefokozta az alpolgármestereket. Balogh akkori döntése egyfajta válasz lehetett arra, hogy előtte a képviselő-testület az együtt szavazó fideszes, DK-s, LMP-s és jobbikos politikusok voksaival elvonta a városvezető egyes jogköreit.

Az már más kérdés, hogy a momentumos polgármester akkori döntésének nem tudott érvényt szerezni, és vélhetően ezúttal sem lesz egyszerű átvinnie a döntését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.