Itt az újabb bizonyíték arról, hogy Karácsony Gergely képtelen angolul megszólalni + videó

Újabb felvétel került elő arról, hogy Karácsony Gergely nem tud angolul, és nemzetközi szereplésein tolmács segítségre szorul. Folyamatosan megalázó helyzetekben találja magát a hazugságspirálba keveredő főpolgármester – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 08. 13:23
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly októberben a török Medyascope-nak nyilatkozott Karácsony Gergely, nem is akárhogyan: ahogy az alábbi felvételen látható, a frissen megválasztott, kétmilliós világvárost vezető politikus semmit nem értett a török riporter angol nyelvű kérdéseiből, azokat a mellette helyet foglaló (ám a kamera által nem mutatott) tolmács fordította neki.

Karácsony egyébként a beszélgetés során végig magyarul beszélt, amit segítője közvetített az újságíró felé.

Ritka kellemetlen pillanatok következnek a kormányfői székre pályázó városvezetőtől:

A felvételt Bohár Dániel, a Pesti TV munkatársa találta meg. „Így ad interjút »angolul« Karácsony Gergely” – kommentálta a nem mindennapi videót. Bohár posztjában külön kiemelte a műsorvezető kedvességét, hiszen az üdvözlés erejéig megtanult magyarul. „A főpolgármester addig értette is” – tette hozzá ironikusan.

Karácsony nyelvtudásának hiánya több hete téma a magyar nyilvánosságban. Miután májusban, az Economistnak adott interjúját követően kiderült, hogy nem beszél angolul, több alkalommal is megpróbálta megmagyarázni képességbeli hiányát.

Első körben azt elismerte, hogy Orbán Viktor beszélt angolja „alighanem jobb”, mint az övé, de miután a nyelvtudása körüli botrány mélyülni kezdett, a főpolgármester nehezen értelmezhető magyarázatokkal állt elő.

Előbb egy új fogalmat talált ki arra, hogy nem beszéli az angol nyelvet, elmondása szerint neki „hiperpasszív angoltudása” van. Erről gyorsan kiderült, hogy nem igaz: az önkormányzati választást követően megtartott nemzetközi sajtótájékoztatóján nem értette a neki feltett egyszerű angol nyelvű kérdést, és párttársának kellett fordítani a szakmáját érintő kérdést.

Miután magyarázata nem jött be, Karácsony gyermekkori diszlexiájára kezdett el hivatkozni, és arról beszélt, hogy emiatt máshogy kellett idegen nyelven tanulnia.

Miután ez sem jött be, és a téma továbbra is napirenden maradt, a főpolgármester váratlanul megszólalt angolul. Ez azonban erősen a visszájára fordult, hiszen jól láthatóan előre betanulta, és súgógépről olvasta fel azt a pár mondatot, amit elmondott. Élesben már kevésbé ment az angol a baloldali politikusnak: amikor a szombati, baloldali tüntetést követően az egyébként baráti, német Deutsche Welle riportere angolul próbálta kérdezni, a kényszeredetten mosolygó Karácsony helyett a mellette sétáló tanácsadója hárította el a nemzetközi sajtó érdeklődését.

Már az Oktatási Hivatal is vizsgálódik Karácsony Gergely nyelvvizsgájának ügyében.

A főpolgármester a szükséges nyelvvizsga-bizonyítványok nélkül vállalt állásokat korábban a Budapesti Corvinus Egyetemen. Tanársegédként és később adjunktusként is dolgozott, előbbihez „legalább egy nyelv C típusú nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű állami oklevéllel bizonyított ismerete”, utóbbihoz pedig egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is kellett volna.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőkép

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.