Járni fog a 3-as metró a hétvégén Újpest-központ és a Nagyvárad tér között

Forrás: MTI2020. 03. 13. 22:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belvárosi BKK-járatokon az ünnephez kapcsolódó idézeteket, verseket hallhatnak neves színművészek előadásában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel, ugyanakkor azt is bejelentették: szombaton és vasárnap Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár az M3-as metró.

Azt írták: az ügyfélcentrumokat és a MOL Bubi állomásokat is „ünnepi díszbe” öltöztették, a köztereken és a járműveken elhelyezett plakátokkal is megemlékeznek városszerte az ünnepről.

Közleményükben emlékeztettek: a kormány, a Főpolgármesteri Hivatal és a pártok döntése értelmében a március 15-i nemzeti ünnepi rendezvények elmaradnak, ezért előre tervezett forgalomkorlátozás nem várható a fővárosban.

Csak a Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonás miatt a 2-es villamos forgalmában kell korlátozásra számítani vasárnap kora délelőtt: a villamos várhatóan 8:30 és 9:30 között csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár, az Országház látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállót nem érinti.

Ebben az időszakban a Kossuth Lajos térnél a villamosra a Széchenyi rakparton lévő megállóban lehet felszállni.

A 2-es villamos vonalán szombaton az N2-es nosztalgiavillamossal, vasárnap pedig az N19-es nosztalgiavillamossal utazhatnak a Deák Ferenc tér-Szent Gellért tér-Katinyi mártírok parkja útvonalon. A hétvégén az R158-as jelzésű járat is közlekedik a Széll Kálmán tér és Zugliget, Libegő között.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. A nosztalgiajáratok mellett közlekedő retró buszjáratok normál díjszabás szerint vehetők igénybe – áll a BKK közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.