Jávor Benedek bízik az MSZP elnökében

2019. 04. 26. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tóth Bertalan szimbolikus jelölt, nem kíván Brüsszelbe menni. A mandátumáról való lemondásról nyilvános megállapodás született – nyilatkozta lapunknak Jávor Benedek, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje tegnapi sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, a pártszövetség listáján Jávor Benedek a negyedik helyen van, és a kutatásokból az derül ki, hogy az MSZP–Párbeszéd két-három mandátumra számíthat. Emiatt a meghirdetett sajtótájékoztató témája, amely a jobboldali „médiatúlsúly” volt, egyfajta magyarázkodásnak, kifogáskeresésnek tűnt egy esetleges vereségre. Jávor közölte: bízik abban, hogy Tóth Bertalan lemond EP-mandátumáról a választások után, várakozása szerint ő maga tagja lesz a következő Európai Parlamentnek, s ennek kapcsán kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy támogatni tudná a migránsok önkéntes alapon való szétosztását.

Jávor Benedek a sajtótájékoztatón bemutatta a Soros György alapítványa által is finanszírozott Mérték Médiaelemző Műhely legújabb kutatását, amely szerint a cégek bevételét tekintve hetvennyolc százalékos túlsúlyban vannak a jobboldali médiatermékek. A kutatási eredményeket ismertető Urbán Ágnes szerint csak a közéleti, politikai tartalmakat szolgáltató médiumokat vizsgálták, s felmérésük a 2017-es adatok alapján készült.

A kutatás során a Mérték – az általuk vélelmezett jobboldali „médiatúlsúly” bizonyítására – vizsgálta a médiatermékek bevételét is, ami problémákat vet fel, hiszen egy sajtótermék értékét, társadalmi súlyát számos más tényező is befolyásolhatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.