Jól halad az oltási program Magyarországon

A lakosság 28 százaléka már legalább egy oltást megkapott, míg az európai uniós átlag csupán 13 százalék.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 15:32
null
Szidorné Molnár Katalin ápolónő az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával beolt egy férfit Miskolcon Fotó: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 2,8 millióan kapták meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, 1,2 millió embernek pedig már mindkét dózist beadták – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője a közmédiának vasárnap.

Galgóczi Ágnes közölte, ez azt jelenti, hogy

a lakosság 28 százaléka már legalább egy oltást megkapott, míg az európai uniós átlag csupán 13 százalék.

Hangsúlyozta: Magyarországon is többféle mutációját mutatták már ki a vírusnak, a leggyakoribb a brit variáns, amely nagyon gyorsan terjed, és súlyosabb megbetegedést okoz, sok fiatal is kórházba kerül miatta. Megjegyezte, hogy

bár a kórházban kezeltek száma örvendetesen csökkent, még mindig több mint tízezren vannak, az elmúlt 24 órában pedig 6296 új fertőzöttet regisztráltak, és 206-an haltak bele a fertőzésbe.

Szidorné Molnár Katalin ápolónő az orosz Szputnyik V vakcina első adagjával beolt egy férfit Miskolcon
Fotó: MTI/Vajda János

Galgóczi Ágnes kiemelte, hogy az ország továbbra is a járvány harmadik hullámában van, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja szinte minden vizsgálati ponton stagnál a szennyvízben. – Ez a mutató hét-tíz nappal vetíti előre a járványgörbe alakulását – jegyezte meg. A főosztályvezető arról is beszélt, hogy

a háziorvosok már teljes listát kapnak azokról, akik a praxisukból regisztráltak a vakcináért, és az idősek mellett a krónikus betegséggel küzdő fiatalabbakat is beküldhetik az oltópontokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.