Jövőre 915 milliárddal több jut az egészségügyre, mint 2010-ben

Fülöp Attila szerint a nemzetközi összevetésből kiderül, hogy Magyarország hatékonyan védekezik.

Magyar Nemzet
2020. 11. 02. 14:53
FLP Attila
Lakitelek, 2019. április 6. Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára beszédet mond az autizmus világnapja alkalmából szervezett szakmai napon a Lakitelek Népfõiskola Kölcsey Házában 2019. április 6-án. Az Érts meg, hogy el tudj fogadni! címû rendezvényt a Lakiteleki Auti Alapítvány szervezte. MTI/Bús Csaba Fotó: Bús Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a vírus második hullámára nem készítette fel az országot – mondta Tóth Bertalan a fertőzöttek és halálozások számának növekedésére emlékeztetve. Kijelentette: a járvány tombol, és kikerült a kormány kontrollja alól. Az MSZP frakcióvezetője leszögezte, szerinte a Fidesz nem tesz semmit a vírus ellen. – Önök az emberek védelme helyett urizálnak, és magánvagyonná teszik a közvagyont – fogalmazott Tóth Bertalan. – Mi van a munkavállalókkal? – tette fel a kérdést az MSZP politikusa. Közölte: az MSZP javasolja, hogy mindenki, akinek a háziorvosa igazolja, hogy koronavírusos tüneteket mutat, százszázalékos táppénzt kapjon.

Válaszában Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy

a baloldal számos kórházat bezárt, amikor kormányon volt, és 16 ezer aktív ágyat megszüntetett,

hatezer egészségügyi dolgozó hagyta el a pályát a kormányzásuk alatt, és hatszázmilliárdot vontak ki az egészségügyből. Az államtitkár kiemelte: nemzetközi összevetésben Magyarország jól védekezik, ami annak is köszönhető, hogy rengeteg megerősítésen ment át az egészségügy a baloldal kormányzása óta.

2010-hez képest 915 milliárd forinttal több jut az egészségügyre

– húzta alá Fülöp Attila, és megismételte, az Európai Unióban átlagosan kétszerese az egymillió lakosra jutó elhunytak száma, mint Magyarországon. Emlékeztetett: a magyar kormány márciusban a világon az elsők között reagált a járványra, és így sikerült felkészíteni az egészségügyet a sikeres védekezésre. Az ellenzék ugyanakkor már tavasszal is akadályozta a munkát – tette hozzá Fülöp Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.