Kábítószer-kereskedőket fogtak el Szegeden

Öt kábítószer-kereskedőt és tíz -fogyasztót fogtak el Szegeden a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik pénteken hajnalban egyszerre tizenöt helyszínt kutattak át – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 06. 02. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Szilvia közölte, a megalapozott gyanú szerint a kereskedők a bűnszervezet működése során folyamatosan bővített fogyasztói kör részére a kábítószert raktározták, majd pontosan kimérték, csomagolták, végül eladták.

A szegedi férfiak tevékenységükkel több tízmillió forintos illegális bevételre tettek szert, amelyet egymás között elosztottak, azt különböző használati cikkek, járművek és ingatlanok megvásárlásába fektették, de előfordult, hogy szerencsejátékra fordították – tudatta a százados.

Az ingatlanokban elvégzett kutatások során több mint tízmillió forint piaci értékű kokaint, amfetamint, extasy tablettát, marihuánát, valamint LSD-bélyeget találtak a rendőrök – közölte a szóvivő.

A 49 éves R. István, az 50 éves R. Mátyás, a 39 éves V. József, a 30 éves G. Máté, valamint a 28 éves S. Mátyás ellen bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a csoport tagjait őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A tíz fogyasztónak kábítószer birtoklása miatt kell felelnie.

A bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében a helyszíneken több mint tizenötmillió forint értékben foglaltak le hat gépjárművet, arany ékszereket, műszaki cikkeket, magyar és külföldi bankjegyeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.