Karácsony egyik helyettese tizennégy ingatlannal bír

Tegnap óta nyilvános a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozata. Az ellenzéki többségű testület tagjainak egy része nem vette túl komolyan a dokumentum kitöltését, a nyilatkozatokban számos hiányosság van.

Baranyai Gábor- Csekő Imre
2020. 02. 18. 6:18
null
Az MSZP-s Tüttő Kata az ingatlanok mellett értékpapírokat is felhalmozott Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármesternek egy 115 négyzetméteres, 444 négyzetméteres telken álló lakóháza van, igaz, azt nem tüntette fel, hogy melyik kerületben – derült ki a Budapest.hu-ra hétfőn feltöltött vagyonnyilatkozatból. Az ellenzéki politikusnak nincs megtakarítása, értékpapírja, jelentősebb vagyontárgya, van viszont egy 19 millió forintos banki hiteltartozása. Havi illetményét nem tüntette fel. Egyik helyettese, egyben főtanácsadója, Dorosz Dávidnak (Párbeszéd) egy 2017-ben ajándékként kapott 2007-es évjáratú Ford Focus személyautója van, van 3,35 millió forint készpénze és közel 14 millió forint van a számláján. Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes fele részben tulajdonos egy XVII. kerületi családi házban és egy lovasberényi szántóban, valamint negyedrészt egy balatonakali nyaralóban. Összesen 4,3 millió forint megtakarítása van.

Kerpel-Fro­nius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettesnek van egy XIII. kerületi, 81 négyzetméteres lakása, valamint felerészben tulajdonos egy 109 négyzetmétere lakásban, és harmadrészt egy balatonszemesi nyaralóban. A nyilatkozat szerint tavaly vett egy Ford Mondeo kombit. A nyugdíj-megtakarításai mellett 8,6 millió forint van a számláján a liberális politikusnak. Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettes tizennégy fővárosi és vidéki ingatlant tüntetett fel. A nevén van még egy 2005-ös Suzuki Swift, 26 millió forint értékpapírral és közel 35 milliós számlával, és 74 mil­liós tartozással bír.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes fele részben tulajdonosa egy óbudai, 69 négyzetméteres üdülőnek és egy zalaegerszegi 126 négyzetméteres háznak. A politikus számláján 3,4 millió forint van, tartozása meghaladja a 24 millió forintot.

Az MSZP-s Tüttő Kata az ingatlanok mellett értékpapírokat is felhalmozott
Fotó: Havran Zoltán

Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere egy 190 négyzetméteres kispesti ház és két kisebb lakás, valamint egy 2014-es Audi A3-as személygépkocsi tulajdonosa, és többféle állampapírban tart több mint ötmillió forintot. Emellett magánszemély felé fennálló 30 millió forintos tartozást tüntetett föl. Niedermüller Péter, DK-s erzsébetvárosi polgármester 2015 óta ötven százalékban tulajdonosa egy 104 négyzetméteres társasházi lakásnak, valamint egy Škoda Kodiaq terepjárója is van 2018 óta. Emellett 115 ezer eurónyi – közel 40 millió forintos – tartozást tüntetett föl pénzintézetek felé.

A szocialista II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely, városvezetői munkája mellett a Főkert Zrt. felügyelőbizottsági elnökeként és ingatlan-bérbeadásból is rendszeres – összesen mintegy havi 1,6 millió forintos – jövedelemhez jut. Emellett egy 63 négyzetméteres budai lakást, egy Vespa robogót és közel négymillió forintnyi pénzintézeti számlakövetelést is feltüntetett vagyonnyilatkozatában.

Az egykori klubrádiós riporter Pikó András, aki ma Józsefváros polgármestere, havi keresetét ugyan nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában, de egy 135 négyzetméteres VIII. kerületi lakásnak felerészben, egy 120 négyzetméteres gyulai lakóháznak pedig negyedrészben tulajdonosa. Emellett mintegy tízmillió forintnyi biztosítási alap és magánnyugdíjpénztári megtakarítás van a neve alatt.

V. Naszály Márta, a Várnegyed párbeszédes polgármesterének 33 százalékos részesedése van egy bt.-ben, és egy 70 négyzetméteres I. kerületi lakás tulajdonosa. Emellett felerészben megörökölt egy 50 négyzetméteres óbudai ingatlant is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.