Tarlós István: A patkányfertőzöttség csökkent Budapesten, nincs járványveszély

Az alábbiakban közöljük Tarlós István főpolgármester és dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes sajtóközleményét.

2019. 10. 09. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely és 8 képviselőtársa rendkívüli közgyűlés megtartását kezdeményezte a „Főváros patkánymentes állapotának visszaállítása” tárgyú előterjesztés benyújtásával.

A rendkívüli közgyűlésre benyújtott előterjesztésben foglalt megállapítások valótlanok, az arra alapozott határozati javaslatok helytelenek, értelmezhetetlenek, az azokban foglalt közvetlen szerződéskötésre irányuló javaslat pedig megvalósíthatatlan és jogszerűtlen az alábbiak okán:

Az Országos Tisztifőorvos nyilatkozatával cáfolja azt az állítást, hogy a patkányfertőzöttség mértéke folyamatosan nőtt az utóbbi időben. A nyilatkozat megerősíti, hogy a fertőzöttség csökkent, és Budapesten járványveszély nem áll fenn, így a katasztrófahelyzetre vonatkozó állítások is valótlanok.

A közigazgatási perben a Törvényszék eljárási hibákat fogalmazott meg a Közbeszerzési Döntőbizottság felé, ezért új eljárás lefolytatására utasította. Döntése a Fővárosi Önkormányzatot nem érinti.

Ahogy a sajtóban már többször megjelent, hogy a referenciák valódiságának vizsgálatára Karácsony Gergely feljelentése alapján indult büntetőeljárást a nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában megszüntette, mivel kiderült, hogy a referenciák valósak és igazak. A referenciák megfelelőségét egyebekben a miskolci jegyző nyilatkozata is alátámasztotta.

Karácsony élére állt egy olyan ügy elleni támadásnak, amelyet korábban a Közbeszerzési Bizottság tagjaként szavazatával ő maga is támogatott.

Az öncélú kezdeményezés valótlan tényállításai, amelyek azt a látszatot keltik, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, a köznyugalom megzavarására is alkalmasak lehetnek. Ilyen, a kezdeményezésben rögzített állítás különösen, hogy „Budapesten közegészségügyi katasztrófa kialakulásával fenyeget”, amely nyilvánvaló hazugság. A kezdeményezés, és a patkánymentesítés kapcsán ellenzéki képviselők által tett nyilatkozatok egyedüli célja nyilvánvalóan csak a politikai haszonszerzés, a közvélemény tudatos félrevezetésével.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben rögzített alaki követelmények miatt összehívásra került a rendkívüli közgyűlés. Okafogyottsága miatt azonban értelmetlen és nevetséges annak megtartása. Ezt erősítik részben a fentiekben leírtak, részben pedig az a körülmény, hogy a képviselőtestület mandátuma jogszabály erejénél fogva egy nappal később megszűnik. Az ülés várhatóan határozatképtelen lesz.

Tarlós István sk. – dr. Bagdy Gábor sk.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.