Karácsony Gergely a Batthyány örökmécses előtt rótta le kegyeletét

Amikor a vértanúkra emlékezünk, a végtelen hazaszeretet és bátorság előtt hajtunk fejet – hangsúlyozta.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 10. 06. 14:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely Aulich Lajos honvédtábornok utolsó szavaival emlékezett meg gróf Batthyány Lajosról, valamint a tizenhárom aradi vértanúról a nemzeti gyásznapon: „Szolgáltam, szolgáltam, mindig csak szolgáltam. És halálommal is szolgálni fogok. Forrón szeretett magyar népem és hazám, tudom megértik azt a szolgálatot” – olvasható a főpolgármester közösségi oldalán.

Ezek a férfiak különösen példával járhatnak előttünk, hiszen ”hittel, bátorsággal szolgálták a magyar hazát, utolsó lélegzetvételükig.” Amikor rájuk emlékezünk, a végtelen hazaszeretet és bátorság előtt hajtunk fejet – hangsúlyozta.

A főpolgármester arról is beszámolt, hogy ma reggel a Főváros nevében Dorosz Dávid, Gy. Németh Erzsébet, Kerpel-Fronius Gábor, Kiss Ambrus és Tüttő Kata főpolgármester-helyettesekkel a Batthyány-örökmécses előtt rótta le kegyeletét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.