Karácsony Gergely leleplezte a kormány ármánykodását

Karácsony szerint az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a kormány „a saját céljaira” lefoglalta a fél várost. A kabinet nem cáfolt, közölték: családi programokat, koncerteket, a nemzeti ünnep méltó megünneplését szeretnék lehetővé tenni a budapestieknek. A főpolgármester tehát alaposan leleplezte a gonosz ármánykodást.

2020. 06. 15. 18:34
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely ismét Facebookon üzent: nem túlzás, bejegyzésében leleplezte a kabinet ármánykodását. Mint írta, „a kormány augusztus 15-e és 20-a között a fél várost le akarja foglalni saját céljaira”.

Nem sokkal később a Kormányzati Tájékoztatási Központ mindent „beismert”. Közleményük szerint „a belföldi turizmus élénkítése céljából a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül. Ezen belül például gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István-napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok várják majd a Budapestre érkezőket”. – A cél az, hogy megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus-járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább – írták.

További érdekesség, hogy a főpolgármester azt írja bejegyzésében, a budapesti városvezetésnek a cselekvés a fontos, bár arról egy szót sem ejtett, hogy pontosan mi is lenne ez a cselekvés. Talán a kormány Facebookon való ekézését gondolja annak, ugyanis sérelmezi, hogy a kabinet idén többet akar elkölteni „látványpolitizálásra”, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak. Közölte: míg az építményre 6 milliárdot szán a kormány, addig az augusztus 20-i ünnepségekre 6,5 milliárd forint jut, amelyben nincs benne a tűzijáték költsége.

Karácsony azt is kifogásolta, hogy az elmúlt hetekben „a kormány különböző rendű-rangú emberei” elkezdtek aggódni a Lánchíd állapota miatt. Gúnyosan megjegyezte, hogy „a híd állapota 170 év után akkor kezdett el romlani, amikor a budapestiek ellenzéki polgármestereket választottak októberben”.

Érdemes kiemelni: a főpolgármester csúsztat, amikor azt állítja, hogy a hivatalos megszólalók közül bárki is az ő nyakába varrná a híd állapotát. Mint ismert, a Lánchíd felújításának tervei még Tarlós István idején keletkeztek, Tarlós maga is úgy adta át a városvezetést, hogy a renoválás költségei biztosítva voltak. Karácsony Gergelynek és csapatának mindössze az lett volna a feladata, hogy az elmúlt fél évben közbeszerzést írjon ki a munkák elvégzésére, ám ez a mai napig nem történt meg. A főpolgármester szerint az augusztus 20-i nemzeti ünnepen rendezett tűzijáték a hidat is károsítja.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Lánchíd kapcsán közölte: a felújítására szánt összeg – amit a kormány még Tarlós Istvánnak ígért meg – rendelkezésre áll. A Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat azonban a mai napig még csak kísérletet sem tett arra, hogy ezt az összeget lehívja, sőt a Lánchíd felújítására vonatkozó tender kiírására sem került még sor. – Veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy Karácsonyék nyolc hónapja halogatják a híd felújítását – emlékeztettek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.