Karácsony kampánya értelmezhetetlen az emberek számára

Deák Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy a kormánypárti szavazók nem dőlhetnek hátra, csak a leadott voksok számítanak vasárnap.

Forrás: Karc FM2019. 10. 11. 17:40
KARÁCSONY Gergely; KÁLMÁN Olga
Budapest, 2019. szeptember 22. Karcsony Gergely kzs ellenzki fpolgrmester-jellt Klmn Olga, a Demokratikus Koalci (DK) korbbi fpolgrmester-jelltje (j) trsasgban a Trip Rendezvnyhajn tartott programbemutatjn 2019. szeptember 22-n. A jellt Vegyk vissza Budapestet! cmmel egy szabad, zld s szolidris Budapest kialaktst clz programot mutatott be. MTI/Sos Lajos Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az ellenzéki főpolgármester-jelölt tudta növelni támogatottságát, hanem a jobboldali szavazók kényelmesedtek el – mondta a Karc FM, Hangoló című műsorában a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Deák Dániel szerint emiatt szűkült az olló a két jelölt között, holott korábban Tarlós István jelentős fölénnyel vezetett. Ennek ellenére szerinte nem volt átgondolt Karácsony kampánya, olyan általánosságokra épült, mint a „ vegyük vissza Budapestet” vagy „Budapest legyen zöld és szabad”. Ezek értelmezhetetlen általánosságok az emberek számára, ráadásul nem igazak.

Az ellenzéki jelöltnek nem tett jót a nyilvánosságra került hangfelvétel, melyen zuglói szocialista korrupcióra utal, nem tudta a sorozatos botrányok miatt növelni támogatottságát és láthatóan pusztán médiakampányt folytat. Szerinte az ellenzék az összefogás ellenére sem tud majd többséget szerezni a Fővárosi Közgyűlésben, mert nem tudja növelni a kerületi polgármesterek számát. Övék volt ráadásul a XX. és XXIII. kerület is, de ezekben most kormánypárti támogatással indulnak a jelöltek és nagy esélyük van a győzelemre.

Tarlós István kampányáról azt mondta, hogy azt az elmúlt kilenc év eredményeire alapozta, higgadt és átgondolt volt. Deák Dániel ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a kormánypárti szavazók nem dőlhetnek hátra, csak a leadott voksok számítanak vasárnap. A legutolsó közvéleménykutatási adatok szerint Tarlós István szoros versenyben győzhet. Jelenleg félmillió szavazatra számíthat, míg kihívója 400 ezerre.

A teljes adást IDE kattintva hallgathatják meg!

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.