Karácsony üzent a Baranyi Krisztina ellen szavazó képviselőknek

Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina a jelek szerint megsértődött azon, hogy nem érvényesült az akarata a Bakáts tér felújításával kapcsolatban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A többség leszavazta a polgármester előterjesztését, mert az nem tartalmazta a forgalmi helyzet átgondolását, amely jelenleg is káoszt okoz Belső-Ferencvárosban. Baranyi Krisztina Karácsony Gergely segítségét kérte: egy kisvideót készítettek, amelyben a főpolgármester gyakorlatilag megfenyegette a képviselő-testületet annak érdekében, hogy Baranyi akaratának megfelelően változtassanak döntésükön – derül ki a Ferenc József-blog összefoglalójából.

Munkatársunktól
Forrás: Ferenc József blog2020. 09. 16. 11:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bakáts tér felújítására a – Tarlós István korábbi főpolgármester idejében kiválóan működő – TÉR_KÖZ köztérmegújítási program pályázatán nyert kétszázötven millió forintot Ferencváros előző vezetése még 2017-ben. Az eredeti elképzelés szerint ehhez az összeghez a kerület, saját forrásból, további félmilliárdot tenne hozzá. A tervezők akkor egy gyalogos- és kerékpárosbarát közteret álmodtak meg, amelyben a gépjárműforgalom visszaszorult volna, illetve új fasorokkal és gyepesített felületek telepítésével növelték volna a zöldterületet, valamint egy szökőkút is díszítette volna a teret, amelynek hűsítő szerepet szántak a nyári melegben – írta a Ferenc József-blog.

Pikó Andráshoz és más baloldali politikusokhoz hasonlóan, Baranyi Krisztina is a folyamatban lévő projektek befejezésével kampányol, azokat apróbb módosításokkal a sajátjaként tálalva.

Ez történik a Bakáts tér esetében is. Kitalálta, hogy még több zöldet alakít ki a Bakáts téren, kiveszi a projektből a szökőkutat, az autót használó helyi lakosok életét pedig a kelleténél is jobban megnehezíti azzal, hogy összekuszálja a tér környékének forgalmát. Így majd elmondhatja, hogy ezt a fejlesztést ő csinálta meg.

A forgalomtechnikai változásokat nyáron tesztjelleggel bevezették, ami jelenleg is érvényben van. A káoszt, amit ezzel okozott, a lakosok a mai napig képtelenek elfogadni, ezért minden fórumon felszólalnak ellene. És itt érkeztünk el a szeptember 10-ei botrányos képviselő testületi üléshez, amelyre Baranyi javaslatot terjesztett elő a tér további zöldítésére és a szökőkút kiiktatására. Az ügy megosztotta a képviselőket.

Az ellenérvek között volt a lakosok kérése a forgalomtechnika újragondolására, amely témát – lévén eddig teljes kudarc – Baranyi lesöpörte a napirendről. A vége az lett, hogy a polgármester javaslatát az egyébként baloldali többségű képviselő-testület elutasította.

A baloldali szivárványkoalíció kihátrált Baranyi mögül, ezért a polgármester napokig ostorozta az elvileg őt támogató balliberális pártokat és képviselőket a közösségi oldalán. Szeptember 15-én azonban még ennél is tovább ment. Karácsony Gergellyel készített egy videót, amelyben gyakorlatilag megfenyegették a Baranyi akaratával szembehelyezkedőket: „Nagyon örülnénk, ha a képviselő-testület változtatna a döntésén, és ennek megfelelően a főváros is tudná támogatni azt, hogy zöldebb legyen a Bakáts tér” – mondta Karácsony Gergely a videóban, amivel arra utalhatott, hogy az utófinanszírozású projekt akkor tud megvalósulni, ha a polgármester akarata szerint szavaznak a renitens képviselők.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.