Karácsonyi ajándékcsomagokkal segíti a rászorulókat a KDNP

A csomagok kéz- és felületi fertőtlenítőszereket, és a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket tartalmaznak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 09. 13:34
GÁNCS Kristóf; SIMICSKÓ István; VEJKEY Imre
Budapest, 2020. december 9. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetõje (b), Vejkey Imre frakcióvezetõ-helyettes (k) és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a párt országgyûlési képviselõcsoportja nevében átadott ajándékokat csomagolják a segélyszervezet csepeli központjában 2020. december 9-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának felajánlásából karácsonyi ajándékcsomagokat juttat el a rászoruló családok részére az Ökumenikus Segélyszervezet. A csomagokat szerdán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője és Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes adta át a segélyszervezet képviselőinek.

Simicskó István a segélyszervezet XXI. kerületi országos központjában hangsúlyozta: fontos, hogy válsághelyzetben, az egész világot sújtó járvány idején is segítsenek, megmutatkozzon a szolidaritás és a segítőkészség.

A kormánypárti politikus arról is beszámolt, hogy a KDNP parlamenti frakciója által felajánlott csomagok alapvetően kéz- és felületi fertőtlenítőszereket, és a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket – maszkokat, védőkesztyűket – tartalmaznak, azokat országszerte rászoruló családok kapják meg. Összesen mintegy 10 ezer termék kerül a csomagokba – közölte.

Simicskó István, Vejkey Imre és Gáncs Kristóf az ajándékokat csomagolják a segélyszervezet csepeli központjában
MTI/Kovács Tamás

A kereszténydemokrata mozgalom mindig is egyfajta szociális érzékenységből fakadt, fontos, hogy ezt továbbvigyék a 21. században – szögezte le a frakcióvezető.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kiemelte: tavaly mintegy 40 ezer segélykérés érkezett, idén már több mint 70 ezer. Sokan kértek segítséget élelmiszer formájában, illetve a járvány elleni védekezéshez – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.