Karácsonyt a szakma cseppet sem érdekli?

Miért ellensége a Liget-projekt a regnáló balliberális főpolgármesternek?

Nagy Árpád
2019. 11. 13. 14:03
KARÁCSONY Gergely
Az új főpolgármester kerékpárral érkezett a Városházára. Ezek szerint csak az élsporttal vannak problémái Fotó: MTI/Kovács Tamás

Miért ellensége a Liget-projekt a regnáló balliberális főpolgármesternek?

„Kár, hogy a magyar nyelvet rajtunk kívül nem érti senki, nem érti senki, nem érti senki, nem is akarja megtanulni.”

Akkor jutott eszembe ez a Fonográf sláger, amikor kiderült, Budapesten rendezik meg az International Museum Construction Congress találkozót. Ezen a találkozón elhangzottak olyan mondatok, amelyek minden Budapestért dobogó szívet megmelengetnek. Csak egy gondolatot emelünk ki Patrick Gallaghertől, az IMCC vezető testületének tagjától: szerinte ami jelenleg Budapesten történik múzeumfejlesztési szempontból, az lenyűgözőbb, mint szinte bármi más, ami manapság Európában zajlik.

De milyen kár, hogy Gallagher úr a magyar nyelvet nem érti..., bár akkor sem biztos, hogy felfogná, miért ellensége ez a projekt a regnáló balliberális főpolgármesternek.

De milyen kár, hogy Karácsony meg az angol nyelvet sem érti, nem érti, és nem is akarja megtanulni, mert akkor a szolgálatiautó- és bicikli váltások szüneteiben lenne ideje némi információhoz jutni arról, hogy a Liget-projekt milyen léptékű és jelentőségű beruházás Budapest számára.

A nemzetközi szakemberek szerint is!

De milyen kár nekünk, mezei múzeumlátogatóknak, hogy Karácsonyt és a mögötte állókat a szakmai vélemények, úgy tűnik, a legkevésbé sem érdeklik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.