Mondjunk nemet az elnyomásra és igent a szabadságra!

„A magyarok, ha összefognak, minden nehéz időszakot képesek túlélni” – írták a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 02. 25. 10:08
ÁDER János
Budapest, 2019. február 25. Megemlékezõ a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Terror Háza Múzeumnál 2019. február 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kommunizmus bukása óta csak néhány évtized telt el, még élnek köztünk olyanok, akiket testileg, lelkileg megtört a szovjet elnyomás. A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján az értelmetlenül és érthetetlenül, egy szélsőséges eszme nevében – világszerte több millió – elvett emberéletre gondolunk” – áll a Kereszténydemokrata Néppárt csütörtökön kiadott közleményében.

„Megannyi félbeszakított sors és tönkretett család, kisiklatott egzisztencia és jövőkép. A kommunisták egész nemzedékek megnyomorításáért felelősek. Azonban a legsötétebb időkben sem aludt ki az igazság lángja. Bátor, elkötelezett, névtelen hősök a terror közepén is emberek tudtak maradni.

Képesek voltak odafordulni a szükséget szenvedők felé. Ők azok, akik felszították a cselekvő hazaszeretet tüzét, mely utat tört a félelem és zsarnokság nehéz óráiban is” – fogalmaznak. A Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője által szignált közleményben Márai Sándor szavait idézik: „Valahányszor az emberi aljasság támad, rögtön jelentkezik az emberi segítség is”.

„Mindig mondjunk nemet az elnyomásra, és mondjunk igent a szabadságra és az egymással való törődésre! Egy erős nemzetnek nemcsak jelene van, de jövője is lesz! A magyarok, ha összetartanak és összefognak, minden nehéz időszakot képesek túlélni” – hangsúlyozza a kisebbik kormánypárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.