Kemény bírálatot kaptak Márki-Zayék

Megelégelte a politikai cirkuszt, ezért Bessenyei Ferenc színművész özvegye visszavonta a Bessenyei név használatát a hódmezővásárhelyi önkormányzattól.

Magyar Nemzet
2020. 01. 21. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megelégelte a politikai cirkuszt, ezért Bessenyei Ferenc színművész özvegye visszavonta a Bessenyei név használatát a hódmezővásárhelyi önkormányzattól – adta hírül a Promenád.hu. B. Élthes Eszter, a néhai színészóriás özvegye vasárnap este, Márki-Zay Péter balliberális polgármester beszéde után, a díjátadón a lépését azzal indokolta, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat is bevonta politikai csatározásaiba.

– Az idei díjak odaítélését és azok körülményeit nem fogadom el. Bessenyei Ferenc özvegyeként, szellemi hagyatékának őrzőjeként soha nem engedhetem meg, hogy a XX. század második felének legnagyobb színészének nevét bármilyen politikai csoportosulás a saját céljaira, reklámozására használja, nevével visszaéljen. Sajnos az elmúlt hónapokban Hódmezővásárhely polgárai és önkormányzata úgy döntött, hogy a városban jó ideje dúló ádáz politikai csatározásokat tovább folytatja, és ebből a Bessenyei-díjat sem hagyják ki – mutatott rá B. Élthes Eszter.

Szavai szerint ez nem méltó Bessenyei Ferenc szellemiségéhez, aki soha nem politikai célokért, hanem az egyetemes, örök érvényű igazságokért és a magyar nép kulturális felemelkedéséért harcolt. Hozzátette: a bejelentést azért most tette meg, mert ez az est tulajdonképpen a város képviselő-testületének díszközgyűlésének minősült.

Az özvegy ezután levonult a színpadról, és nem is vett részt az ünnepségen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.