Kerékpáros paradicsommá válhat a Felső-Tisza vidéke

Létrejöhet a Nyíregyháza–Máriapócs–Nyírbátor közötti és a Debrecenig tartó kerékpárút is.

Forrás: MTI2020. 07. 07. 15:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden együtt van ahhoz, hogy a Felső-Tisza vidéke kerékpáros paradicsommá váljon – jelentette ki az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zsurkon.

Révész Máriusz a magyar–ukrán határ közelében, Záhony és Zsurk között elkészült kerékpáros túravonal útirányjelző tábláinak ünnepélyes átadóján arról beszélt, a térségi civil szervezetek és a református egyház együttműködésében komoly európai uniós pályázat segíti a hálózat kialakítását.

Új kerékpárutak építése mellett kapcsolódó háttérszolgáltatások létesülnek, a program részeként körülbelül 130 kerékpárt lehet majd kölcsönözni ahhoz, hogy bárki számára két keréken elérhető és bejárható legyen ez a térség – tette hozzá Révész Máriusz.

A kormánybiztos megjegyezte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) közreműködésével – a felső-tiszai, elsősorban a gátakon vezető kerékpárutakon végezték el a kitáblázást. A következő évben kiépülnek a kerékpáros szolgáltatások a meglévő szakaszokon, kijelölik az új szakaszokat, illetve az elképzelések szerint létrejöhet a Nyíregyháza–Máriapócs–Nyírbátor közötti és a Debrecenig tartó kerékpárút is.

Ezzel együtt minden feltétel együtt áll ahhoz, hogy valóban kerékpáros központtá váljon a térség, ahová nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is sok turista fog eljönni – tette hozzá Révész Máriusz.

Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, az cél, hogy kerékpárutakkal is megteremtsék a kapcsolatot Tokaj-Hegyalja és a Felső-Tisza között, ehhez azonban újabb kerékpárutak építése szükséges.

Az esemény előtt kerékpáros csoport tekert végig a Záhony és Zsurk közötti, frissen kitáblázott szakaszon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.