Keresi a rendőrség az éjszakai metrófestőket

A tűzvédelmi menekülő létrán lemászva jutottak be a metrókocsik éjszakai garázsába a grafittisek

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 08. 10. 7:40
Metrórongálók
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága június 9-én indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt. A rendőrség által közzétett videó felvételen jól látszik, ahogyan több fiatal is behatolt a 4-es metró szerelvényeinek garázsába. Az ismeretlen elkövetők július 8-án 22 óra 30 perc után, Budapest X. kerületében a tűzlétrán másztak be a Budapesti Közlekedési Központ Fehér utcai remízébe majd két metrókocsit firkáltak össze festékszóróval, a rongálási kár megközelíti a félmillió forintot, ráadásul az összefestett kocsikat ki kellett vonni a forgalomból a javítás idejére.

A metrógarázs biztonsági kameráinak felvételein jól látszik, ahogyan négy fiatal mászik le azon a létrán, amit arra az esetre alakítottak ki, hogy a dolgozók kimenekülhessenek a szabad levegőre ha a garázsban tűz ütne ki. A menekülő létra tetőtéri kijárata a veszélyhelyzeti rendelkezések értelmében soha nincs zárva, ezt használhatták ki a rongálók, akik nagy valószínűséggel pontosan ismerhették a helyszínt, tudomásuk volt arról, a biztonsági rendelkezések értelmében a vészkijáratot soha nem zárják le. A felvételek alapján a rongálók összeszokottan dolgoztak, előre megtervezhették a festést, tudtak a kamerákról is, de nem zavartatták magukat. Gyorsan dolgoztak, mielőtt az őrség észrevette volna őket el is tűntek, ugyanazon az útvonalon, ahol illegálisan bejutottak a garázsba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a négy fiatalt mozgásuk és a ruhájuk alapján felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.