Két új közlekedési csomópont épül Kecskeméten

Két új közlekedési csomópont épül Kecskeméten az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében, 260 millió forintból – tájékoztatta Kecskemét polgármestere az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 06. 06. 7:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházások a közlekedés biztonságának növelését célozzák a jelenleg balesetveszélyes helyeken.

Az Irinyi út és a Március 15. utca kereszteződésében minden csomóponti ág kiegészül egy önálló jobbra kanyarodó, vagy egy gyorsító sávval. A Mártírok útja és a Klebelsberg út találkozásánál mindkét irányban kialakítanak egy-egy forgalmi sávot a balra kanyarodó járműveknek. Új, akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeket, az iskola előtt pedig új parkolóhelyeket építenek.

A nagyjából négy hónapig tartó fejlesztések során jelzőlámpákat telepítenek és korszerűsítik a közvilágítást is.

A Mártírok útján 150 métert, a Klebersberg úton 200 méter hosszú szakasz érint a beruházás.

A kivitelezési munkálatok során teljes útzár nem lesz, de forgalomkorlátozásokra kell számítani – jelezte a polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.