A Kétfarkú Kutya Pártnak szurkolhat az LMP volt társelnöke

Kendernay János Schiffer András Facebook-posztja alatt hagyott egy erre utaló kommentet.

2020. 12. 22. 18:56
null
Kendernay János nem tekintette potenciális szövetségesének Gyurcsányt. Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az állóvízzel szemben minden jobb, a kétfarkúak is megerősödhetnek, ... mi a baj ezzel? A politika akkor jó, ha mozgásban van” – kommentálta ironikusan Schiffer András bejegyzését az LMP nyár végén leváltott társelnöke, Kendernay János.

Schiffer, az LMP szintén extárselnöke bejegyzésében úgy reagált a hétvégén tető alá hozott ellenzéki összefogásra: „Összenőttek, akik összetartoztak.”

Ez alá érkezett Kendernay meglepő hozzászólása:

Mire utalhat az LMP volt társelnöke? Forrás: Facebook

Az elsőre nehezen értelmezhető kommentből arra lehet következtetni, a lecserélt társelnök nem feltétlenül támogatta volna a közös ellenzéki listát, elképzelhető, hogy emiatt is váltották le az LMP legutóbbi kongresszusán. Mint ismert, az utódjául megválasztott Kanász-Nagy Máté jelentette be, hogy a „zöldpárt” részt vesz az ellenzéki együttműködésben.

A DK elnöke által vezetett szivárványkoalíció létrejöttével sok ellenzéki szavazónak felértékelődhet a Kétfarkú Kutya Párt „Gyurcsány-mentessége”. Ezt erősíti meg Kendernay Magyar Nemzetnek adott válasza is, akit arról kérdeztünk, hogy hozzászólása azt jelenti-e, hogy az LMP társelnökeként nem támogatta volna a közös listát, most pedig inkább a Kétfarkú Kutya Párt sikereiért szorít.

Kendernay válaszában elmondta: annak örülne, ha minél többen elmennének szavazni 2022-ben. „Ha vannak, akik nem szívesen választják az ellenzéki pártok közös kínálatát, de a Fideszre sem voksolnának, azok az én feltételezésem szerint a Kétfarkúakat választhatják” – fejtette ki az LMP volt társelnöke, hozzátéve: szerinte „az is értékes szavazat, és fontos lenne a demokrácia helyreállítása szempontjából. Tehát ez is üdvözítő lenne.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.