Most már nem zavarja a kétszázezres bírság az ellenzéki városvezetőket

Budapest XV. kerületében Cserdiné Németh Angéla (DK) polgármester jóváhagyta, hogy a közterületi szabályok megszegése esetén akár kétszázezer forintos bírság is kiszabható legyen.

2021. 01. 21. 10:09
DOBREV Klára; NÉMETH Angéla
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke (b) és Németh Angéla, az ellenzék közös XV. kerületi polgármesterjelöltje érkezik sajtótájékoztatójukra az Újpalotai Vásárcsarnoknál 2019. augusztus 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a kormány adóstopot vezetett be, úgy tűnik, újabb pénzszerzési kiskapukat találnak a baloldali polgármesterek. Szigorították a közösségi együttélés szabályait a XV. kerületben.

Cserdiné Németh Angéla (DK) polgármester jóváhagyta, hogy kétszázezer forint bírságot is kaphat az, aki nem tartja be a közterületi szabályokat. Az intézkedésnek köszönhetően a közterület-felügyelők még több szabályszegést szankcionálhatnak.

A kisgyerekek játszótéri jogai iránt eddig nem érdeklődtek
Fotó: Teknős Miklós

Például tilos a szelektív hulladékgyűjtő edényekből hulladékot válogatni, ami balliberális felfogás szerint a szegények és a hajléktalanok ellen irányul. A kereskedelmi egység üzemeltetője köteles arról gondoskodni, hogy az üzlete épületének határvonalától számított öt méteren belüli közterület tiszta legyen, illetve azt az ott tartózkodó személyek ne használják rendeltetésüktől eltérő módon. Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlana vagy az ingatlana előtti járda és a kocsiút közötti terület gyommentesítéséről, a járdán a hó eltakarításáról és a síkosságmentesítésről, az ingatlanáról a közterületre kinyúló ágak és bokrok visszavágásáról.

Korábban a baloldal nem a rendpárti intézkedések mellett állt, olyannyira, hogy a Mérce.hu 2017-es cikkében egyenesen nekirontottak Józsefváros új, szigorúbb közterületi szabályozásának.

Nagy szalagcímben hívták fel a figyelmet arra, hogy Kocsis Máté fideszes polgármester kétszázezer forint bírságot ró ki a tizennégy éven felüli játszótérhasználó gyermekek szüleire. „A rendeletcsomag szabályozná a kerület egész életét olyan apróságoktól, hogy aki nem rakja ki ajtajára a lakása számát, az maximum 200 ezer forintra büntethető, egészen olyan masszív dolgokig, hogy egyetlen üzlet, illetve kocsma sem lehet nyitva este 10 után, ha nem kap engedélyt erre a lakóktól. De a legkeményebb rendelet az, amely a 14 éven felüli játszótérhasználókat büntetné 200 ezer forintra” – számolt be akkoriban a Mérce.hu.

Érdekes: a balliberális Cserdiné Németh Angéla ugyancsak szigorú, néhol szegényellenes rendelete, amely hasonló mértékű – ötven- és kétszázezer forint közötti – bírsággal büntetne, egyik baloldali szereplőnek sem érte el az ingerküszöbét, és senki nem emelte fel a szavát ellene.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.