Kevesebb elhunytat regisztráltak ma, mint tegnap

A kormány szentestére, december 24-ről 25-ére virradó éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 12. 24. 11:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

3292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 311 554 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja csütörtökön a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 113 krónikus beteg, az elhunytak száma ezzel 8729 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 120 529 fő, az aktív fertőzöttek száma 182 296. Jelenleg 6382 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 491-en vannak lélegeztetőgépen.

A hivatalos tájékoztató oldal emlékeztetett:

január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés,

valamint az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány fél évvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is.

A kormány szentestére, december 24-ről december 25-ére virradó éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat,

és a magánrendezvények, családi összejövetelek tízfős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. Továbbá felfüggesztették a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is az új típusú, mutálódott koronavírus felbukkanása miatt. Az esti kijárási tilalom szilveszterkor is érvényben van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.