Kiszelly Zoltán: az ellenzék mindenben különbözni akar a kormánytól

Az ellenzék mindenben különbözni akar a kormánytól – mondta a koronavírus-járvány idején tanúsított ellenzéki magatartás kapcsán Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Forrás: MTI2020. 09. 20. 22:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véleménye szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelemben politikai hitvitává kezd válni, hogy aki egyetért a kormánnyal, az inkább egyetért az intézkedéseivel is, aki pedig korábban is kritikus volt a kormánnyal szemben, az a kormány nyugati vagy nemzetközi ajánlásokkal egyező ajánlásait is kritizálja.

Hozzátette: míg több más országban a nemzetpolitikában, a családtámogatásban, az adókérdésekben, a kül- és biztonságpolitikában vagy az oktatásban ciklusokon keresztül egy irányba megy a politika, és csak a részletekben vitáznak a felek, Magyarországon az ellenzék mindenben különbözni akar a kormánytól.

Kiszelly Zoltán szerint vannak olyan időszakok – mint a járvány is – amikor együtt kell működni, és úgy vélte, hogy az ellenzék a kormánnyal együttműködve jobban jönne ki a helyzetből, mintha még a legkézenfekvőbb kérdésekben sem hajlandó támogatni a kormányt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.