Kitüntették Csókay Andrást

Kövér László így méltatta az idegsebészt: mély hite, emberi alázata és szakmai teljesítménye arra a polgári erényre emlékeztet mindannyiunkat, hogy a jól végzett munka imádság.

Veres László
2020. 02. 25. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csókay András idegsebész kapta a Polgári Magyarországért díjat. A kitüntetést tegnap Mádl Dalma és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke adta át Budapesten. – Csókay András orvosi hitvallása, hogy az orvos csak kezel, míg a Jóisten gyógyít – méltatta a díjazottat az Ország­gyűlés elnöke.

Kövér László azt mondta: „Mély hite, emberi alázata és szakmai teljesítménye arra a polgári erényre emlékeztet mindannyiunkat […], hogy a jól végzett munka imádság.”

Balog Zoltán, az elismerést átvevő orvos, Mádl Dalma és Kövér László az ünnepségen
Fotó: Kurucz Árpád

Hozzátette: Csókay András életútja bizonyítja, hogy a XXI. században is „lehetséges úgy élnünk, ahogy gondolkozunk, és lehetséges úgy gondolkodni, hogy azzal Istent, a hazánkat és embertársainkat egyaránt szolgáljuk”.

Balog Zoltán a köszöntőjében kiemelte: „Gyógyítani sokféleképpen lehet, gyógyszerrel, szikével, kórházi beavatkozással, de az igazi gyógyítás mindig lelki kérdés.” A díj átvétele után Csókay András köszönetet mondott feleségének, kollégáinak és nemzettársainak, majd közölte: a díjjal járó hárommillió forintot orvosi missziós célra fogja fordítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.