Minőségi hiba miatt kivontak egy gyógyszert a forgalomból

Lengyel jelentés alapján már júniusban felfüggesztették a Megyrina nevű gyógyszer forgalmazását.

Magyar Nemzet
2020. 08. 05. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) júniusban felfüggesztette a forgalmazását, most ki is vonta a forgalomból a Megyrina gyógyszert minőségi hiba miatt. Erről előzőleg a lengyel társhatóságtól érkezett bejelentés, majd egy hatósági megállapítás során kiderült, hogy az eltérés a magyarországi forgalomban lévő tételeket is érinti. Ezek nem felelnek meg a forgalombahozatali engedélyben rögzített követelményeknek, ezért döntöttek a Megyrina forgalomból való kivonásáról.

A gyógyszert bizonyos nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmazzák, egyes betegségeknél kóros súlycsökkenés és étvágytalanság kezelésére is alkalmazható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.