Kizártak egy jobbikost a pártból, mert kritizálta Jakab Pétert

Varga Zsoltot azért tették ki a pártból, mert kritizálta az elnök egyik Facebook-bejegyzését.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 09. 02. 10:54
JAKAB Pter
Budapest, 2019. július 12. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 12-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizárták a Jobbikból Varga Zsoltot, aki a párt kaposvári választókerületi elnöke volt. Az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottság

a politikus pártból való eltávolítását azzal indokolta, hogy az a Facebookon negatívan kommentálta Jakab Péternek egy bejegyzését.

egy augusztus 12-i poszt alá azt írta: „Hát ez a beszólás elég ügyefogyottra sikerült”. A Fegyelmi Bizottság azzal indokolta döntését, hogy ez a bejegyzés becsmérli a párt elnökének szereplését, és így a Jobbik hátrányos megítélésére, és a belé vetett bizalom megingatására alkalmas, így a párt választási esélyeit is ronthatja.

Ehhez kapcsolódóan megjelent egy hozzászólás a Jobbik Facebook-oldalán található egyik bejegyzés alatt, amelynek szerzője Farkas Gergelyt idézi, aki a pártból való kilépésekor májusban azt írta: „Nem az én közösségem az, ahol Jakab Péter és csapata a tisztújítás napjától szisztematikus leszámolást folytatnak mindenkivel, akit ellenségnek vélnek”.

A volt jobbikos akkor kifejtette:

Jakab Péter és csapata gyakorlatilag egy besúgóhálózatot működtetnek a pártban,

és – ha érdekük úgy kívánja – hangfelvételeket készítenek emberekről, dokumentálják, hogy ki kivel találkozik, valamint külön munkatársi feladatkörbe tartozik, hogy megfigyeljék a Facebookon, ki milyen belső ellenségnek gondolt ember bejegyzését kedveli. Farkas Gergely szerint a párt vezetői attól sem riadtak vissza, hogy lejárató információkat gyűjtsenek képviselőkről, hogy azokat az érdeküknek megfelelően tudják használni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.