Kocsis Máté: A kormánypártoknak alkalmas, harcedzett jelöltjei vannak

A Fidesz frakcióvezetője szerint az alkalmasság fontos feltétel az önkormányzati választáson, a kormánypártoknak pedig kipróbált, harcedzett polgármesterjelöltjei vannak.

Forrás: MTI2019. 09. 10. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban rendezett keddi lakossági fórumon hangsúlyozta: olyan jelöltet kell választani, aki alkalmas a közös ügyek intézésére. A választók súlyos becsapásának nevezte azt a baloldali retorikát, miszerint az ellenzék azért akarja elfoglalni az önkormányzati székeket, hogy elégtételt vegyen vélt vagy valós sérelmeiért és ezekből a pozíciókból buktathassa majd meg később a kormányt.

Kocsis Máté hozzátette, polgármestert nem országos politikai meccsek megvívására választunk, hanem arra, hogy segítsék településük fejlődését. A beregi kisváros művelődési központjában tartott fórumon a fideszes politikus elmondta, a kormánypártok ebből a szempontból szerencsés helyzetben vannak, mert soraikban olyan kipróbált, tapasztalt, harcedzett és bevált polgármesterek vannak, akik képesek irányítani egy falvat vagy várost. Ezzel szemben az ellenzéki oldalon alkalmatlan jelöltek vannak – értékelt.

A választóknak azt kell eldönteniük, hogy ki lesz az, aki a következő fél évtizedben az otthonuk ügyeit fogja intézni – hívta fel a jelenlévők figyelmét Kocsis Máté. Hozzátette, „bármennyire is nem tetszik ez az ellenzéknek”, ez nem politikai kérdés, hanem október 14-től már a mindennapok kérdése lesz.

Kocsis Máté előadásában kitért arra, az elmúlt kilenc évben nagyon komoly eredményeket ért el a Fidesz-KDNP vezette kormány: csökkent az államadósság, évről évre növekszik az ország a gazdasági teljesítménye, 800 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma és az Európát sújtó népesedési válsággal ellentétben a magyar kormány nem a migrációs, hanem a családtámogatás útját járja.

Emlékeztetett, a kormányban és a Fidesz politikai közösségeiben volt elég erő és akarat az önkormányzatok tetemes, mintegy 1400 milliárd forint értékű adósságának átvállalására, ez pedig országszerte lehetőséget adott arra, hogy a helyhatóságok a bevételeiket ne törlesztésre, hanem a saját környezetük fejlesztésére tudják fordítani.

Magyarország gazdasági növekedése Európában az első, az ország felé irányuló befektetési hajlandóságot tekintve régióvezetők vagyunk, a szigorú migrációs politika miatt pedig a kontinens legbiztonságosabb országa a miénk – sorolta a Fidesz frakcióvezetője.

Megjegyezte, Budapestet választották meg nemrégiben Európa legélhetőbb fővárosának, és a vidéki települések turisztikai fejlődése is egyre erősebb, ez a felfelé ívelő fejlődési pálya pedig később is komoly lehetőséget tartogat.

A következő években ezért szükség lesz a kormány, illetve az önkormányzatok, a települések és a polgármesterek közötti szövetség megerősítésére – hangsúlyozta Kocsis Máté, jelezve, ezt a szövetséget kell október 13-án legitimáltatni a választókkal.

Az önkormányzatok és a kormány szövetségéről szólva elmondta, „ilyen együttműködést az tud kötni a kormánnyal, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy jó kapcsolatban van vele”.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés kormánypárti elnöke a fórumon bejelentette, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat megyei listára adhatják le voksaikat a választók az októberi önkormányzati választásokon, közös listán indul Fidesz és a KDNP, valamint a Momentum és Jobbik, rajtuk kívül a DK, a Mi Hazánk, az MSZP és az Összefogás Megyénkért méretteti meg magát.

Tilki Attila, a Fidesz fehérgyarmati térségi országgyűlési képviselője elmondta, a választókerület 88 településén 38 polgármesterjelölt indul a kormánypártok színeiben, további hetet pedig támogat Fidesz-KDNP.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.