Kocsis Máté: Az emberek a fokozatos nyitást tartják célravezetőnek

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője közösségi oldalán kommentálta a konzultáció eredményeit.

Végh Attila
2021. 03. 20. 11:28
null
Kocsis Máté Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében ismertette a kormány újraindításról szóló online nemzeti konzultációjának eredményeit. A politikus szerint a konzultációban részt vevő polgárok elsöprő többsége a fokozatos nyitás mellett döntött.

https://www.facebook.com/kocsismate/photos/a.10154209923198241/10158526580063241

A kormánypárti politikus által közzétett adatok alapján a konzultációban részt vevő több mint félmillió magyar állampolgár 88 százaléka értett egyet abban, hogy a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani. A válaszadók több mint fele, 65 százaléka szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők mentesülhetnek egyes korlátozások alól. Nagy többség, 74 százalék az első között enyhítené az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, még nagyobb – 87 százalékos – azoknak az aránya, akik az éttermek, szállodák nyitását is előrevennék. A sportlétesítmények nyitását a konzultációban részt vevők háromnegyede támogatta, de a többség, 58 százalék a védettségi igazolványhoz kötné a rendezvények látogatását. A magyar polgárok 79 százaléka osztja azt a véleményt, hogy a járvány végéig csak olyan külföldiek léphessen be Magyarországra, akik védettek a vírussal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.