Kocsis Máté: Ez nem szolidaritás, hanem provokáció

Kocsi Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében reagált a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet javaslatára, mely alapján a migránsokat elsőbbség illeti meg az oltási rendben.

Forrás: FACEBOOK.COM/KOCSISMATE2021. 03. 26. 18:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Levelet kaptam a TASZ nevű álcivil egylettől, melyet most nyilvánosságra hozok, mert fontos a transzparencia” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, reagálva a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezettől kapott levelére.

„Irományukban – melyet minden parlamenti frakcióvezetőnek megküldtek – azt javasolják, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Ez eddig akár rendben is lenne, a levél nagy része akceptálható, jó hangvételű, de aztán a 7. oldalon kibújik a szög a zsákból. Tételesen felsorolják, hogy kiknek kellene szerintük elsőbbséget (elsőbbséget!) adni az oltásoknál.” – jegyezte meg, majd a idézi a levélben felsoroltakat:

„Lássuk, mit rejtettek a listába:

  • egészségügyi dolgozók
  • a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitettek
  • (...)
  • migránsok(!)
  • (...)
  • Szóval. Nem elég nekünk, hogy néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcina-beszerzéseket, nem elég nekünk, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, de a járvány kellős közepén még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről. Az a javaslatuk, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.” – kommentálta a javaslatot, majd hozzátette:

    „Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?

    Szerintem ez, a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció.”

    – értékelte a TASZ javaslatát Kocsi Máté.

    Levelet kaptam a TASZ nevű álcivil egylettől, melyet most nyilvánosságra hozok, mert fontos a transzparencia. 🤷🏻‍♂️...

    Közzétette: Kocsis Máté2021. március 26., péntek

    (Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Facebook bejegyzéséhez megosztott kép. Forrás: facebook.com/kocsismate)

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.