Kormány: A távozó EB még elvégzi a „piszkos munkát” a bevándorláspárti erőknek

A távozó brüsszeli Európai Bizottság (EB) még elvégzi a piszkos munkát a bevándorláspárti erőknek – írta az EB bejelentett eljárásaira reagálva a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményben.

Forrás: MTI2019. 07. 25. 15:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentett Magyarország elleni eljárások fokozott nyomásgyakorlást jelentenek a magyar bevándorláspolitikára. Azt akarják elérni, hogy Magyarország vonja vissza a Stop Sorost, a szigorúbb bevándorlási szabályokat, és számolja fel a határvédelemben kulcsfontosságú tranzitzónát – áll a kommünikében.

Hangsúlyozták: az előbbi jogszabályok mind a magyar emberek akaratát érvényesítik, az illegális migráció elleni védelmet, Európa és Magyarország védelmét szolgálják, ezért a kormány áll minden eljárás elébe.

A közleményben visszautasítják a menedékkérők ellátásáról szóló hazugságokat. A tranzitzónákban tartózkodók ellátása a jogszabályoknak megfelelően történik, a menekültügyi kérelmet benyújtók egészen a menekültügyi eljárás végéig jogosultak ellátásra – írták.

Egyúttal bízunk abban, hogy a novemberben megalakuló új Európai Bizottság elődjével szemben nem politikai nyomásgyakorlásra használja fel a jogi eljárásokat és nem a bevándorlás megszervezésén, hanem megállításán fog dolgozni – fogalmaztak, majd hozzátették: az Európát védő tagállamokat nem büntetni, hanem segíteni kell.

Az EB csütörtökön az Európai Bírósághoz fordult, a harmadik szakaszba léptetve ezzel a Stop Soros törvénycsomag miatt még tavaly júliusban Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.