Kormányinfó jelnyelven is – nézze meg!

Szentkirályi Alexandra jelnyelven jelentette be, hogy a kormányzati tájékoztatást ezután ebben a formában is közvetítik.

2020. 03. 26. 9:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányszóvivő először jelnyelven jelentette be, hogy a Kormányinfó ezután a siketek és nagyothallóknak is elérhető lesz:

„Most magyar jelnyelven szólok mindenkihez. Ez a magyar siket emberek hivatalos nyelve.” – mutatta el Szentkirályi Alexandra, majd beszélt nyelven folytatta.

„Örömmel jelentem, hogy a Kormányinfót ezentúl jelnyelven is közvetítjük, az a célunk, hogy minden magyar ember első kézből értesülhessen a legfontosabb kormányzati döntésekről. Éppen ezért nagyon örültünk a Siketek és Nagyothallók Országos szövetségének elnöke, Kósa Ádám európai parlamenti képviselő kezdeményezésének.”

Végül a kormányszóvivő jelnyelven köszönt el: „Hamarosan találkozunk!”

[video width="1280" height="720" mp4="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/03/JelnyelvSzentkiralyi720p.mp4"][/video]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.