Kormányszóvivő: Az Operatív Törzs napi 24 órában működik

A magyar kormány eddig is a lehető legkomolyabban vette ezt a kérdést annak ellenére, hogy szerencsére az még mindig kijelenthető, hogy Magyarországon nem tudunk koronavírusos betegről.

Forrás: Hír TV2020. 02. 28. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs koronavírusos beteg Magyarországon. Tizennyolcan karanténban vannak, de eddig minden teszt negatív. Döntő ponthoz érkezett a járvány terjedése, a hatóság mindenkit óvatosságra int. A Magyarország élőben című műsorunk stúdiójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt Velkovics Vilmos vendége.

A WHO főigazgatója azt mondta, hogy döntő ponthoz érkezett a koronavírus-járvány, meg kell kettőzni az erőfeszítéseket. Hogyan szervezi a magyar kormány az előzetes védekezést? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

A magyar kormány eddig is a lehető legkomolyabban vette ezt a kérdést annak ellenére, hogy szerencsére az még mindig kijelenthető, hogy Magyarországon nem tudunk koronavírusos betegről. Nem véletlenül állt fel egy operatív törzs, aminek az a feladata, hogy minden védekezéshez – vagy ha esetleg megbetegedés történik, vagy akár több akkor ennek a koordinációjához szükséges feladatokat ellássa. Egy 28 pontos akcióterv mentén haladnak ők, gyakorlatilag 24 órában üzemelnek és működnek, tehát készen állunk arra, hogyha bármilyen változás beáll a jelenlegi helyzethez képest, akkor azt kezeljük – válaszolta Szentkirályi Alexandra.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.