Hollik István: Brüsszel a jelek szerint Európára törő terroristákat is pénzel

A kormány választ vár az Európai Bizottságtól: tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát – közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 03. 29. 10:35
HOLLIK Istvn
Budapest, 2019. január 24. Hollik István kormányszóvivõ a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszterrel közösen tartott Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2019. január 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István azt mondta: ismert, hogy Hassan F. szír terroristavezér is kapott brüsszeli „migránskártyát”, ezt a terrorista ügyvédje a napokban meg is erősítette.

Az Európai Bizottság ennek ellenére a mai napig azt állítja – folytatta a kormányszóvivő -, hogy ezek a név nélküli „migránskártyák” nem veszélyesek. Szerdán Natasha Bertaud európai bizottsági szóvivő pedig továbbra is azt állította – idézte -, hogy nincsenek név nélküli „migránskártyák”, hiszen a kártyatulajdonosok személyazonosságát ismerik és havonta ellenőrzik is.

Hollik István jelezte, ha ez így van, tehát a brüsszeli bizottság valóban tudja, kiknek biztosít ilyen „migránskártyákat”, akkor ez egy nagyon fontos kérdést vet fel. Ezért a kormány egyenes választ vár az Európai Bizottságtól: Brüsszel tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát, tehát tudomásuk volt-e arról, hogy az Iszlám Állam hóhérát pénzelik – fogalmazta meg a kérdést a kormányszóvivő.

Hangsúlyozta: az emberek is szeretnének végre tisztán látni, mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint Európára törő terroristákat is pénzel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.