Kormányszóvivő: Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni!

Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni – jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 11. 21. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István azt mondta: korábban volt egy-két biztató jel, hogy az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság más politikát képvisel majd, mint az előző.

Aggasztónak nevezte viszont Donald Tusk, az Európai Néppárt új vezetőjének beszédét, amelyben egyértelműen a bevándorlásellenes politika ellen szólalt fel, kifejezte, hogy problémája van a kerítéssel, a határvédelemmel. Hollik István úgy fogalmazott: „fájdalmas azt látni”, hogy az Európai Néppárt továbbra sem gondolja, hogy elsődleges feladata lenne Európa megvédése.

Ennek kapcsán megjegyezte, örülnének, ha tagja lenne a néppártnak Matteo Salvini, aki a legnépszerűbb olasz párt vezetője, és a bevándorlás kérdésében egyértelmű álláspontot képvisel, amely azonos a magyar állásponttal.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy már Trócsányi László biztosi jelölése ellen is politikai boszorkányüldözés, bosszúhadjárat folyt.

A bevándorláspártiak összezártak, és mindent megtettek a magyar jelöltek ellen. A kritikák hátterében az állt, hogy a bevándorlásról máshogy gondolkodunk, mint ők – vélekedett Hollik István.

A kormányszóvivő hozzátette: Várhelyi Olivér ellen is próbálkoztak, de nem jártak sikerrel.

Az ő kezében jó helyen lesz a bővítés- és szomszédságpolitika – mondta, kiemelve: teljesen egyértelmű, hogy az európai biztonság garanciája a bővítés, a balkáni bővítés.

Hangsúlyozta, az Európai Unió nem teheti meg, hogy államokkal tárgyal, elvárásokat támaszt, majd „elképesztő otromba módon” bizonyos vezetők azt mondják, „húzzuk be a kéziféket”.

Hozzátette: bíznak abban, hogy a következő bizottság más politikát folytat majd, és beindul a bővítés.

Hollik István kitért a második gazdaságvédelmi akciótervre is. Azt mondta: a munka elkezdődött, a konkrét javaslatokat a Pénzügyminisztérium dolgozza ki. Úgy fogalmazott: „gyülekeznek a viharfelhők”.

A német gazdaság – Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnere – növekedése tulajdonképpen nullára csökkent. Ez előbb vagy utóbb be fog gyűrűzni Magyarországra is – tette hozzá.

Mindeközben Magyarország tartani akarja a célt, hogy az uniós növekedés legalább 2 százalékát meghaladó gazdasági növekedést tudjon produkálni – folytatta a kormányszóvivő, kiemelve: a gazdasági növekedés sem önmagáért van, azzal a magyar emberek járnak jól: a bérek növekednek és minden embernek lesz munkája.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, a kormány továbbra sem támogatja a dugódíjat, de arra kérik a Fővárosi Közgyűlést, hogy mondja el a konkrét terveket, mennyibe kerülne az a budapestieknek. A kormányszóvivő elmondta, a kormányülésen, amelyen Karácsony Gergely is részt vett, az új főpolgármester nem hozta szóba a dugódíjat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.