Koronavírus: élelmiszerrel támogatják a rászoruló családokat

A Katolikus Karitász több mint háromezer élelmiszercsomagot juttatott a nehéz helyzetben lévőkhöz.

Forrás: Katolikus Karitász2020. 11. 10. 18:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Katolikus Karitász akárcsak a járvány első hullámában, most sem hagyja magára a szükséget szenvedő embereket. A szervezet ezúttal országszerte harmincmillió forint értékű élelmiszersegéllyel támogatta a járvány következtében nehéz helyzetbe került családokat, akikhez – a vírushelyzeti segélyprogramjuk részeként – az elmúlt hetekben 3100 élelmiszercsomagot juttatottak el.

A humanitárius szervezet országos igazgatója, Écsy Gábor rámutatott: ezek a csomagok akár több hétre elegendő alapvető élelmiszert tartalmaznak, amelyek által részben csökkenthetőek a járvány következtében nehéz helyzetbe került családok és idősek havi kiadásai is.

A karitatív szervezet közleménye szerint

az élelmiszert tartalmazó kilenc-tíz kilogramm súlyú csomagok ára megközelítőleg tízezer forint, amelyek egységesen olajat, száraztésztát, kristálycukrot, lisztet, mézet, rizst, zöldség- és gyümölcskonzerveket, valamint babot és sárgaborsót tartalmaznak.

Fotó: Katolikus Karitász

A koronavírus első hulláma alatt a Katolikus Karitász széleskörű tevékenységének köszönhetően körülbelül harmincezer rászoruló család támogatása valósult meg. A karitatív szervezet naponta több száz család számára osztott meleg ételt, valamint az ország több pontján gyógyászati segédeszközöket és kórházi betegágyat adott ki az idősek és a betegek otthoni ápolására, emellett a digitális oktatásra áttért tanulók felzárkózását is segítette.

A Karitász 36 bentlakásos szociális és egészségügyi intézményt és több mint tízezer idős személyt látott el fertőtlenítőszerekkel, maszkokkal, gumikesztyűkkel és immunerősítőkkel is.

A segélyszervezet május végéig megközelítőleg hétezer liter felületfertőtlenítőt és alkoholos kézfertőtlenítőt, ötszáz darab arcvédőpajzsot, nyolcvan darab érintésmentes lázmérőt, kétszázezer darab szájmaszkot, hatvanezer gumikesztyűt, valamint nyolcezer doboz Béres cseppet juttatott el a rászoruló családok, idősek és szociális intézmények számára. A Karitász a kárpátaljai hátrányos helyzetű magyarokról sem felejtkezett meg: a kritikus időszakban kétszáz csomag élelmiszert, hatezer szájmaszkot, ötezer gumikesztyűt és különböző fertőtlenítőszereket juttatott el a külhoni magyarokhoz.

Fotó: Katolikus Karitász

A segélyszervezet hangsúlyozta: a koronavírus-járvány második hullámában is kiemelt figyelmet fordítanak a vírushelyzet miatt nehéz szociális helyzetbe került családok támogatása mellett az idősek egészségének védelmére, valamint az időseket és a fogyatékkal élőket ellátó szociális intézmények védekezési eszközökkel, fertőtlenítőszerekkel történő támogatására is. Ezért

az adományoknak akárcsak tavasszal, most is különösen fontos jelentőségük van.

A Karitász tevékenységét a www.karitasz.hu oldalon online adományozással, emellett az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet támogatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.