Kovács Zoltán: Mi egy új esélyt látunk a bizottság megalakulásakor

Földi-Kovács Andrea vendége a Hír TV hétfői Magyarország élőben című műsorában Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár volt.

Forrás: Hír TV2019. 11. 26. 14:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit vár el a magyar kormány az új összetételű Európai Bizottságtól? – tette fel első kérdését Kovács Zoltánnak a műsorvezető.

- Mi egy új esélyt, egy új lehetőséget látunk a bizottság megalakulásakor, illetve politikájának kialakulásakor. Az elmúlt öt év teljesen feleslegesen, és valójában az intézményes jóváhagyást teljesen nélkülözve, egy politikai bizottságot helyezett az unió élére. Juncker úr saját bevallása szerint is egy politikai kezdeményező szerepet játszó bizottságot képzelt el és működtetett, amelyből rengeteg konfliktus lett. Amit várunk a bizottságtól, hogy gondolja át, értékelje újra a migrációval kapcsolatban elfoglalt európai felfogást annak megfelelően, ahogy az a tanácsban eldőlt illetve eldőlni látszik és ne folytasson önálló politikát. A másik fontos elvárás pedig a gazdaságpolitikai kérdések sora – fejtette ki véleményét a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán szerint Soros György egy demokratikus felhatalmazást teljesen nélkülöző hálózattal próbálja az érdekeit érvényesíteni Európában. A nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország című műsorában úgy vélte, a nemzetbiztonsági ülésen be fogják bizonyítani, hogy a magyar származású milliárdos milyen eszközökkel próbálta megakadályozni Várhelyi Olivér jelölését.

- Fel kell lebbenteni a fátylat arról, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy demokratikus mandátummal semmilyen módon nem bíró üzletember, mint Soros György – még akkor is ha rettenetes mennyiségű pénz áll mögötte, illetve rendelkezésére az általa működtetett intézményrendszer és kapcsolatrendszer működtetésére – nem rendelkezik azzal a felhatalmazással, hogy neki szava lehessen európai tisztségviselők kiválasztásában és az európai politika irányításában.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.