Kövér László: Magyarország szorosabb együttműködésre törekszik Namíbiával

A két házelnök egyetértett abban, hogy a parlamentek közti együttműködést a két hivatal és a bizottságok kapcsolatfelvételére is célszerű lenne kiterjeszteni.

Forrás: MTI2019. 10. 21. 16:14
KVR Lszl
Budapest, 2019. október 21. Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b) fogadja Peter Hitjitevi Katjavivi namíbiai házelnököt Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Hitjitevi Katjavivit, a namíbiai parlament Nemzetgyűlésének elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn az Országházban – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.

Kövér László a közlemény szerint úgy fogalmazott: Magyarország az együttműködés szorosabbá tételére törekszik Namíbiával, a szubszaharai afrikai térség demokratikus változások szempontjából modellértékű államával. Az együttműködés elsődleges célja a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése – közölte.

Kövér László fogadja Peter Hitjitevi Katjavivi namíbiai házelnököt
Fotó: MTI/Soós Lajos

Az Országgyűlés elnöke hozzátette: Magyarország kész a magyar innovációk és technológiai szaktudás átadására a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az infrastruktúrafejlesztés, az oktatás és a tudomány területén.

A két házelnök egyetértett abban, hogy a parlamentek közti együttműködést a két hivatal és a bizottságok kapcsolatfelvételére is célszerű lenne kiterjeszteni. Emellett a nemzetközi parlamenti fórumokon – az Interparlamentáris Unióban, az Európai Tanácsban vagy az ENSZ-ben – való együttműködés lehetőségét is felvetették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.