Közel négyszázezer ember töltötte ki a nemzeti konzultációt

Dömötör Csaba: Érthetetlen, hogy a baloldal miért akarja megakadályozni, hogy az emberek elmondják a véleményüket.

Bákonyi Ádám
2020. 07. 13. 15:49
DMTR Csaba
Budapest, 2020. július 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) kijelentette: Magyarország sikeresen megnyerte a koronavírus-járvány elleni harc első szakaszát, ami nagyrészt az időben meghozott intézkedéseknek köszönhető. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a járványügyi készültséget fenn kell tartani, amíg nincs vakcina, ráadásul több szomszédos országban rohamosan nő a fertőzöttek száma. Szerinte az emberek leginkább akkor hajtanak végre egy intézkedést, ha látják annak értelmét és egyetértenek vele, éppen azért fontos a nemzeti konzultáció. – A baloldal eddig minden nemzeti konzultációt, így a mostanit is támadja – fogalmazott.

Dömötör Csaba válaszában közölte, hogy a hétfő reggeli összesített adatok szerint eddig 396 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta: Magyarország az egyik legeredményesebben védekező ország, ezért arra kell törekedni, hogy a vírust a határokon kívül tartsuk, ezért is döntött a kormány a beutazási korlátozásokról.

Dömötör értetlenségének adott hangot, hogy a baloldal miért akarja megakadályozni, hogy az emberek elmondják a véleményüket az általuk támogatandó intézkedésekről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.