Közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán

Sárfalvi Péter elmondta: a fejlesztéssel a kormány egyik fontos célkitűzése valósul meg, ugyanis szeretnék, ha minél több sportlétesítmény épülne vagy újulna meg.

Forrás: MTI2020. 01. 30. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Modern városok program (MVP) részeként közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán – hangzott el a csütörtöki projektindító rendezvényen a helyszínen.

Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta, a fejlesztéssel a kormány egyik fontos célkitűzése valósul meg, ugyanis szeretnék, ha minél több sportlétesítmény épülne vagy újulna meg, ezzel is biztosítva a mindennapos testneveléshez az infrastrukturális szükségleteket.

A békési megyeszékhelyen az 1988-ban épült sportcsarnokot nettó 816 millió forintból újítják fel, emellett 173 millióból sportszálláshelyeket alakítanak ki.

Marik Tibor, az önkormányzat sportberuházásokért felelős csoportvezetője közölte, a új küzdőtéri padlóburkolatot, szellőztető rendszert, VIP fogadót alakítanak ki, „európai szintű versenyek lebonyolítására alkalmas” pályavilágítás lesz, gépészeti fejlesztést valósítanak meg, emellett felújítják a lelátót is.

Kialakítanak egy 17 szobás, háromcsillagos sporthotelt is, ahol megyei szintű sportorvosi vizsgálatot is biztosítanak majd.

Marik Tibor kiemelte, a kivitelezést végző Swietelsky Magyarország Kft.-nek 260 napja van a munkálatokra; a munkaterület egy részét december elején átadták; a röplabda- és a kézilabdacsapat teljesen május elején vonul ki az épületből, addig meccseket is rendeznek ott. A felújítás ősszel fejeződik be.

Szarvas Péter polgármester emlékeztetett, a városban több sportberuházás is zajlik, tavasszal adják át a Röplabda Akadémia munkacsarnokát, emellett elkezdődött a sportuszoda és a multifunkcionális sportcsarnok tervezése, amely szintén az MVP keretében valósul meg. Gondoltak a szabadidős sportolókra is, több műfüves labdarúgópályát, szabadtéri fitneszparkot és futópályát adtak át az elmúlt időszakban.

A békéscsabai sportcsarnokot 1988. március 18-án adták át, akkor az ország legnagyobb, fővároson kívüli sportcsarnoka volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.