Közös közép-európai fellépés a brüsszeli genderlobbi ellen

Az isztambuli egyezményhez történő uniós csatlakozás megakadályozása érdekében, közép-európai kezdeményezésre több konzervatív intézet kezdett közös aláírásgyűjtésbe. Az Alapjogokért Központ stratégiai partnere, a lengyel Ordo Iuris jogi elemzőintézet vezetésével 14 európai konzervatív szervezet indított online petíciót annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egyezmény több családellenes, a genderideológia nyílt terjesztését célzó pontjára.

Forrás: ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT2020. 06. 09. 14:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés ügyébe palástolt, a közép-európai országokra is ráerőltetni kívánt egyezmény veszélyeire. A kampány további célja, hogy világos üzenetet juttasson el az Európai Bizottságnak és elnökének, Ursula von der Leyennek, amelynek lényege: el a kezekkel a tradicionális családmodelltől, el a kezekkel a hagyományos női és férfi szerepektől, el a kezekkel a tagállamok szuverenitásától!

A 2020. június 9-én tartott online nemzetközi sajtótájékoztatón Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője kiemelte: 2017-ben Magyarországon elsőként az Alapjogokért Központ hívta fel a figyelmet az Isztambuli Egyezmény veszélyeire. Az Isztambuli Egyezmény a magyar szabályokhoz képest nem jelentene a nők számára többletvédelmet, cserébe olyan fogalmat honosítana meg, mint a társadalmi nem, a gender. „Közép-Európa felvállalja és megvédi értékeit és nem engedi, hogy a nőkkel szembeni erőszak elleni fellépés ürügyén ideológiailag szélsőséges megoldásokat vezessenek be a hagyományos családmodell gyengítése céljából” – tette hozzá.

Párkányi Eszter emlékeztetett: bár az egyezményt több tagállam sem támogatja, így nem lehet az egész Európai Unióban életbe léptetni, sok jel arra utal, hogy az Európai Bizottság azt el akarja fogadtatni, egyes elemeit meg akarja honosítani. Ebbe az irányba mutat a tavaly ősszel ismertetett úgynevezett uniós Genderstratégia is, ami nyíltan a liberális genderideológia szókészletét használja.

Párkányi Eszter hozzátette: a közelmúltban több közép-európai állam is határozottan kiállt a nemzeti szuverenitás és a hagyományos családmodell védelme mellett és felhívta Brüsszelt, hogy hagyjon fel azon törekvésével, hogy az isztambuli egyezményt eljárásjogi trükkel ráerőlteti a tagállamokra.

Az Alapjogokért Központ több hónapos kampányt indít a petíció sikere érdekében, amely előreláthatólag 2020 szeptemberéig tart majd.

Az online petícióhoz az alábbi linken lehet csatlakozni: https://stopgenderconvention.org/hu/peticiot/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.