Közösségi oldalán dühöng a börtönbiznisz egyik legnagyobb nyertese

Több mint félmilliárd forinttal részesedett a bűnözőknek ítélt kártérítési pénzekből Fahidi Gergely ügyvéd. Fahidi Gergely saját Facebook-oldalának tanúsága szerint Soros egyetemén, a CEU-n végzett, dolgozott a Soros-szervezet Helsinki Bizottságnak, és írt a Soroshoz szintén köthető balliberális HVG-nek. Egy olvasó hívta fel az Origo figyelmét arra, hogy miután a kormány megálljt parancsolt a börtönbiznisznek, Fahidi a Facebookon támadt a kormányra.

Forrás: Origo.hu2020. 02. 03. 12:00
börtönriport
a pécsi börtön Fotó: AS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Börtönbüntetésre ítélt bűnözőknek megítélt kártérítések címén több mint félmilliárd forintot keresett, és ezzel a börtönbiznisz nyerteseinek rangsorában a negyedik helyet szerezte meg Fahidi Gergely.

Önéletrajza alapján Soros György budapesti egyetemén, a CEU-n folytatott posztgraduális tanulmányokat, régebben pedig együttműködött az amerikai milliárdos egyik legismertebb hazai szervezetével, a Magyar Helsinki Bizottsággal. Még 2018-ban írt egy véleménycikket a balliberális HVG-nek, amiben „ellustult fotel-forradalmárként” jellemezte saját magát.

Irományában az ellenzéki képviselők MTVA-s botrányát, és az azt követő rendőri intézkedést érintette: a hatóságok beavatkozását az 1944-ben történt zsidóüldözésekhez, illetve a megszálló nácik ténykedéséhez hasonlította. „A magyar rendőrség ugyanúgy nem védte az erőszaknak kitett képviselőket 2018-ban, ahogyan 1944-ben” – közölte. Ezt nyugodtan nevezhetjük a náci bűnök relativizálásának is. Elmondása szerint annyira felkavarták a történtek, hogy saját maga telefonált be „a 112-re, jelezve, hogy országgyűlési képviselőkkel szemben erőszakot alkalmaznak”.

A jogállamhoz és az ártatlanok meghurcolásához fűződő viszonyáról sokat elmond, hogy 2010-ben a HVG-ben írt cikkében az ellen tiltakozott, hogy az Orbán-kormány egy semmisségi törvénnyel eltörölte azoknak a büntetéseit, akiket a 2006-os gyurcsányista rendőrterror után csak az ügyben nem elfogulatlan rendőrök tanúvallomásai alapján ítéltek el – írja az Origo.

A közösségi oldala alapján Fahidi Gergely most amiatt háborog, mert a kormány megszüntette a számára rendkívül jövedelmező börtönbizniszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.