Krízisambulanciák, titkos menedékházak a kapcsolati erőszak áldozatainak

Forrás: MTI2019. 11. 25. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krízisambulanciákat és titkos menedékházakat működtet az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte a kapcsolati erőszak áldozataivá vált nők számára – közölte a segélyszervezet szociális igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! közös műsorblokkjában.

Rácsok Balázs a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja apropóján hangsúlyozta: az áldozatoknak a legnagyobb nehézséget a szégyenérzet és az jelenti, hogy megküzdjenek a társadalmi előítéletekkel. Ezért fontos, hogy minél több információ jusson el az érintettekhez a médián keresztül a bántalmazói kapcsolatból való kilépés lehetőségeiről – fűzte hozzá.

A krízisközpontokban jogászok, pszichológusok, szociális munkások nyújtanak segítséget az áldozatoknak, valamint olyan nők, akik már sikeresen léptek ki egy ilyen kapcsolatból. A titkos menedékházakban pedig komplex, az étkezést, a ruházkodást, a jogi tanácsadást is magába foglaló ellátást biztosítanak. Segítséget nyújtanak akár egy új élet, új egzisztencia felépítéséhez is – ismertette az igazgató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.