Lakossági egészségügyi rendezvénysorozatot indít a Semmelweis Egyetem

Forrás: MTI2019. 08. 29. 19:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merkely Béla elmondta, az idén 250 éves fennállását ünneplő egyetem nemcsak az oktatásban, a kutatásban és a gyógyításban elkötelezett, hanem az egészségmegőrzés terén is. Mivel a várható élettartam, az egészségben eltöltött évek száma attól is függ, hogy mennyit tudunk a betegségek megelőzéséről, ezért erre fontos felhívni a figyelmet – tette hozzá.

Ehhez kapcsolódóan indítja el az egyetem a Semmelweis Egészségnapok rendezvénysorozatát; szeptembertől jövő év júniusáig tíz alkalommal vehet részt a lakosság az ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési és szűrőprogramokon – ismertette.

Elmondta, első alkalommal a lelki egészség témaköre lesz terítéken, a programon a részvétel regisztrációhoz kötött, ezt az egyetem honlapján tudják az érdeklődők megtenni.

Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója a pénteken és szombaton zajló programról szólva közölte, hogy a gyerekektől az idősekig mindenkinek kínálnak érdekes előadásokat.

Az egyetem több egysége is foglalkozik mentális egészséggel, így több min hetven programon, köztük előadásokon, workshopokon, művészet- és állatasszisztált terápiás foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, de kipróbálhatják például az önismereti csoportban való részvételt is – ismertette a klinikaigazgató.

Hozzátette, lesznek előadások a függőség, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, a szexuális nevelés vagy épp az egészséges párkapcsolatok témaköréből. Kiemelte Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember előadását, aki a magánéleti és munkahelyi kiégésről beszél majd.

Merkely Béla elmondta azt is, hogy például a decemberi programnapokon az egyetem Anatómiai Múzeuma – amelyet kizárólag orvostanhallgatók használhatnak – is várja majd a közönséget. A rendezvénysorozat keretében olyan – máskor kizárólag a szakma számára elérhető – helyszínek is megnyílnak az érdeklődők előtt, mint a klinikák műtői, az igazságügyi orvosszakértők munkahelye, vagy a rektori iroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.