Lejárató kampányok kisvárosi polgármesterek ellen

Megválasztása óta folyamatosan ellehetetlenítették, vegzálták és megalázták Szanyi Szilviát, Balatonfűzfő új, független polgármesterét. A korábbi hatalmon lévő képviselők nem tudtak belenyugodni abba, hogy új polgármestert választott magának a település; a koronavírus-járvány lecsengése után, többségi akarattal feloszlatták a testületet. Az eset kísértetiesen hasonlít Balatonszemes lemondott polgármesterének történetéhez.

2020. 07. 09. 6:05
null
Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő korábbi első embere őt pártoló képviselőkkel Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél év alatt két vidéki, fideszes támogatottságú polgármestert készített ki a baloldali összefogás. Balatonfűzfőn a baloldali összefogás feloszlatta a testületet, ezzel útilaput kötve az újonnan megválasztott polgármester lábára. Az eset meglehetősen hasonlít a múlt héten Balatonszemesen történtekhez. Mint ismert, ott Szomorú Szilárd fideszes polgármester nyújtotta be lemondását, amit azzal indokolt, hogy nem harcba indult, és nem támogathatja azt, hogy a települést egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. A balatonfűzfői polgármester tovább küzd, és újraindul a polgármesteri székéért.

„Ez a négy képviselő a megválasztásomtól kezdve az ellehetetlenítésemen dolgozott” – írta Facebook-oldalán Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere arra a hírre, hogy Marton Béla, Soós Gábor, Erdősi Gábor és Gál Andrea a testület feloszlatását kezdeményezte. A leváltott polgármester hozzátette: a lejáratás kidolgozott terv szerint folyt, amelynek az első fázisa a kikészítésére irányult.

– Soós Gábort bizottsági elnöki pozícióval bíztam meg, melynek feladata a testületi ülés anyagainak előkészítése. Egyetlenegy alkalommal sem volt hajlandó egyeztetni velem a bizottsági anyagok összeállításában. Minden elképzelésemet, tervemet leszavazták, akadályozták. Minden eszközzel próbálták a hatáskörömet elvonni, csökkenteni – sorolta Szanyi az elmúlt hónapok harcait, akit mindezek ellenére nem sikerült rákényszeríteniük arra, hogy magától felálljon.

Mint mondta, továbbra is egy cél lebegett a szeme előtt, nevezetesen az, hogy megvalósítsa azokat a terveket, melyeket megígért a településnek. – A megválasztásom óta több pályázatot megnyertünk, több fejlesztés elindult. A munkámban segítségemre volt Lajkó Frigyes és Keil Norbert, akik a választáskor ellenfeleim voltak, de képviselőségük alatt a település érdekében dolgoztak velem együtt – mondta a megbuktatott polgármester.

Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő korábbi első embere őt pártoló képviselőkkel
Fotó: Facebook

Keil Norbert helyi önkormányzati képviselő a Magyar Nemzetnek megerősítette Szanyi Szilvia szavait. – A kezdetektől fogva a polgármester ellehetetlenítésére játszottak. Azt gondolták, hogy magától feladja, de ő a végsőkig küzdött. Jóindulatú, a városért dolgozó emberről van szó. Minden apró tévedését ellene fordították, pedig mindig a város érdekeit nézte. Szanyi a kezdeti hibák után jegyzőt váltott, tanácsadókat és jogászokat alkalmazott, és fejlődésnek indult a város – mondta el lapunknak. Keil hozzátette: a korábbi polgármester maga köré gyűjtötte az ellenzéki képviselőket, és hamar többséget szereztek a testületben.

– Szanyi Szilvia a polgármesterségét megelőzően is önkormányzati képviselő volt, és a korábbi polgármesterrel, Marton Bélával nem ápoltak jó viszonyt. Marton nem gondolta volna, hogy Szanyi megnyeri a választást. Azóta folyamatosan megalázzák az új polgármestert. Létrehoztak Facebook-oldalakat, ahol vállalhatatlan stílusban írnak az új polgármesterről. A hangnem még magánembertől is sértő, nemhogy képviselőktől. A legutóbbi testületi ülésen fel is szólaltam, hogy nem viselkedhetnek így, nem méltó az önkormányzati tisztségükhöz az effajta megnyilvánulás – sorolta az előzményeket Keil Norbert, aki kitért arra is: a vidéki településekre is beszivárgott a fővárosi stílus. – A nagypolitika elérte a településünket, hasonló stílusban és módszerekkel próbálják tönkretenni politikai ellenfeleiket. Nem kizárt, hogy Szanyi Szilviát újraválasztja a város, hiszen a lakosok többsége látja és elítéli, hogy milyen lejáratókampány zajlott a polgármester ellen – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.