Lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti Pfizer-oltásra

Folyamatosan zajlik az oltás Magyarországon: a beoltottak száma 4 261 822 fő, közülük 2 452 603 fő már a második oltását is megkapta. 1376 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 790 564-e nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 504 főre emelkedett – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 05. 08. 9:35
null
A jövő héten kezdik beoltani a 16-18 éves korosztályt is MTI/Bús Csaba Fotó: Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16–18 éves regisztráltak előtt is megnyílik napokon belül az online időpontfoglaló, őket a Pfizer-vakcinával fogják beoltani. A többi regisztráltnak a Sinopharm-, az AstraZeneca- és a Szputnyik oltóanyagokra lehet időpontot foglalni a jövő hétre – írta a Koronavírus.gov.hu szombaton.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken engedélyezte a kínai Sinopharm oltóanyagának vészhelyzeti alkalmazását, hazánkba pedig újabb 1,2 millió adag oltóanyag érkezett a keleti gyártótól.

A jövő héten kezdik beoltani a 16–18 éves korosztályt is
Fotó: MTI/Bús Csaba

Az újabb szállítmány érkezését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, aki hangsúlyozta, hogy azzal együtt összesen 3,3 millió kínai oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon, tehát az oltóanyagmennyiség nem lehet akadálya a következő, öt millió főt jelentő beoltottsági szint elérésének.

A miniszter emlékeztetett: a kínai gyártóval kötött szerződésből még egy további 1,7 millió darabos vakcinaszállítmány van hátra.

Eddig Magyarországon több mint 4,8 millióan regisztráltak az oltásra, és 80 százalékuk meg is kapta azt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.