Ma délutánig várja az ÁSZ a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit

Ma délutánig várja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 13-ára kiírt önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban.

Forrás: MTI2019. 08. 02. 8:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldi. Az ÁSZ ezek alapján augusztus 2-án, azaz pénteken 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

Az érintett sajtóorgánumok elektronikus úton a [email protected] címre, postai úton pedig a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címre küldhetik meg az árjegyzékeket, vagy azokat személyesen az ÁSZ székházában (Budapest V., Apáczai Csere János utca 10.) adhatják le.

A számvevőszék az árjegyzékeket a korábbi gyakorlatnak megfelelően sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a „Választások” menüpont alatt lesz megtekinthető.

A szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak tudatniuk kell, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek az önkormányzati választási kampányidőszakban. A részletes listát szintén közzéteszik az ÁSZ honlapján, így egyértelműen kiderül majd, hogy az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek.

A sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket az ÁSZ ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.